Dünya

Gizlilik ve cinsellik üzerine konuşan Harry Styles, özel hayatının kamuya açılmasından rahatsız olduğunu söyledi

23 Ağustos 2022 11:53

İngiliz şarkıcı ve oyuncu Harry Styles, özel hayatının kamuya açılmasından rahatsız olduğunu söyledi.

Styles, Rolling Stones dergisiyle yaptığı söyleşide, kendisine yönelik ‘queerbaiting’ suçlamalarından ya da bundan yararlanması suçlamalarından ve yakında çıkacak olan ‘Don’t Worry Darling’ filminin yönetmeni Olivia Wilde ile olan ilişkisinden bahsetti.

İnsanların kendisinin cinselliğini tanımlamaya çalışması hakkında konuşan sanatçı, ‘’bazen insanlar ‘sen kamuya açık bir şekilde yalnızca kadınlarla birlikte oldun’ diyorlar ve ben kamuya açık olarak kimseyle birlikte olduğumu düşünmüyorum. Eğer birisi sizin birisiyle fotoğrafınızı çekiyorsa, bu kamuya açık bir ilişki yaşamayı seçtiğiniz anlamına gelmez.’’ dedi.

Bununla birlikte, 1950li yıllarda eşcinsel bir polis memurunu canlandırdığı bu yıl vizyona girecek olan diğer filmi ‘My Policeman’ filminden bahsederken, halkın cinselliğine hayranlık duyduğunu belirten Styles, ‘’Bence herkes, ben de dahil, cinselliği anlama ve onunla daha rahat olma yolculuğuna sahip. Bu bir ‘bu adamların eşcinsel olmasıyla ilgili bir eşcinsel hikayesi’ değil, bu bir aşk ve benim için boşa geçen bir zamanla ilgili.’’ dedi.

Harry Styles, daha önce kendisine yöneltilen cinsel kimliğini nasıl tanımladığı sorusuna bunun önemli olmadığını ve cinselliğin tanımlanmasının modasının geçmiş olduğunu söylemişti. Bazıları onu etek giyerek veya konserlerde LGBTİ bayrağı sallayarak kuir estetik üzerinden kazanç sağlamakla suçladı.

Sanatçı aynı zamanda, hayranlarının sosyal medya üzerinden kız arkadaşıyla ilgili eleştirilerinin kendisini iyi hissettirmediğini söyledi.

Queerbaiting nedir?

Queerbaiting; kurgusal çalışmalarda, örneğin film, dizi veya kitaplar gibi, karakterlerin LGBTİ topluluğuna aitmiş gibi gösterilmesi ancak bu topluluğa ait olduklarının açıkça söylenmemesi olarak bilinen medya sektöründe bir tür pazarlama tekniği olarak tanımlanmaktadır. Örneğin Harry Styles'ın konserlerinde LGBTİ bayrağı sallaması, etek giymesi fakat cinsel kimliğini açıkça söylememesi 'queerbaiting' olduğu yönünde eleştirilmektedir.