Gündem

Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman'ın kızı Vera, Atatürk’ü arkadaşlarıyla değil, babasını ziyarette gittiği Silivri Cezaevi’nde andı

10 Kasım 2023 13:25

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan şehir planlama uzmanı Dr. Tayfun Kahraman'ın kızı Vera, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü okulunda arkadaşlarıyla birlikte değil, babasını ziyaret ettiği Silivri Cezaevi’nde andı.

Atatürk'ün hayatını kaybettiği saat olan saat 9.05'te Silivri Cezaevi'nde Ata'yı anan Vera'nın fotoğrafını paylaşan annesi Meriç Demir Kahraman yaşanan adaletsizliğe tepkisini dile getirdi.

Meriç Demir Kahraman eşi Tayfun Kahraman'ın tutukluluğuna yazdığı mesajla tepki gösterdi: 

“Günaydınlar Türkiye! Biz kızım Vera ile 26. açık görüşümüz için Tayfun Kahraman’ın hukuksuzca tutsak edildiği Silivri Cezaevi yolundayız.

Bugün Vera’mız ellerinde çiçeklerle, arkadaşlarıyla okulunun bahçesinde, her an gördüğü Atamızın büstünün yanında değil, bir papatya dahi götüremediğimiz Silivri Cezaevi’nde babasıyla bir saatlik görüşünün ilk dakikalarında Atamıza saygı duruşunda bulunacak.

Atamızı andığımız bu #10Kasım gününde onun mirası olan Cumhuriyetimizin 100. yılında işte bu adaletsizliklerin nöbeti tutulacak!”