Gündem

Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir “Yeter” diye isyan etti, İmamoğlu destek verdi: Haklı çağrısına ses veriyorum

10 Aralık 2023 13:15

Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman "Gezi Davası İçin Adalet Çağrısı" isimli çağrıyı alıntıladığı paylaşımında, “Türk Milleti Adına verdiğiniz kararı içine sindiren tek bir insan bulamıyorum. Yeter” diye isyan etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yol arkadaşım Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir’in haklı çağrısına ses veriyorum” diyerek destek verdi.

Eski milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde, birçok yazar, akademisyen ve insan hakları savunucusunun imzacı olduğu, "Gezi Davası İçin Adalet Çağrısı" isimli bildiriyi paylaştı.

Gezi Davası Tutuklusu, İBB Şehir Planlamacısı Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, bu çağrıyı alıntılayarak, yaşadıkları haksızlıkları dile getirdi. Meriç Demir Kahraman şunları kaydetti:

“’Yaşadığınız çok büyük haksızlık, eşinizin Gezi’de hiçbir şiddet olayıyla ilişkisi olmadığını, hükümeti devirmeye teşebbüs etmediğini herkes biliyor. Çok üzülüyoruz, umarız yakında kavuşursunuz.’ Tam 20 aydır bu cümleyi duyuyorum. Tüm kesimlerden siyasilere, gazetecilere, hukukçulara, meslektaşlarıma, eve damacana su getiren Tarık Abi’den, Vera’nın öğretmeni Fatoş’a, marketteki Ayla Teyze’den, kasiyer Güliz Hanım’a Gezi Davası’nı anlatıyorum.  Türk Milleti’ne dilim döndüğünce ne yaşadığımızı anlatıyorum. Çünkü üzerinde “Türk Milleti Adına” verildiği yazılan karar metinleri büyük bir hukuksuzluktan ibaret. Onlar adına alınan karara Türk Milleti “Çok üzülüyoruz” diyor. 

20 aydır bir kişi bile bana ‘Tayfun Kahraman, senin eşin, çocuğunun babası suçlu, bak burada delil var’ demiyor, çünkü yok. Olmadığını herkes biliyor.  Ben de #AdaletÇağrısı’na ses veriyorum; Türk Milleti Adına verdiğiniz kararı içine sindiren tek bir insan bulamıyorum. Yeter.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Meriç Kahraman'ın “20 aydır bir kişi bile bana !Tayfun Kahraman, senin eşin, çocuğunun babası suçlu, bak burada delil var” demiyor, çünkü yok. Olmadığını herkes biliyor” sözlerine işaret ederek, “Yol arkadaşım Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir’in haklı çağrısına ses veriyorum” diye yazdı.