Gündem

Getir, Fransa'dan çekildi: Bugün son günümüz

Getir, Fransa’dan ayrılma planlarını paylaşırken aynı zamanda ülkede iflas başvurusunda da bulunmuştu

21 Temmuz 2023 10:41

Hızlı teslimat firması Getir, Fransa'daki operasyonlarını, ülkede uygulanan yasal kısıtlamaların şirketin başarısını zorlaştırdığını öne sürerek durdurdu.

Duvar'ın haberine göre, Getir tarafından yayınlanan metinde, ''Bugün Fransa'daki son hizmet günümüz. Siparişlerinizi size ulaştırmak büyük bir zevkti ve bu maceranın bir parçası olan herkese minnettarız. Teşekkür ediyor ve sizler için en iyisini diliyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Ne olmuştu?

Getir, Fransa’dan ayrılma planlarını paylaşırken aynı zamanda ülkede iflas başvurusunda da bulunmuştu. Getir’in Fransa’daki varlıklarını ve işini satın alacak olası bir isim şu an için konuşulmuyor.

Getir’in Fransa’dan ayrılma kararının ardından ülkedeki bin 800 Getir çalışanına ne olacağı henüz bilinmiyor. 

Fransa hükûmeti, martta Getir ve benzeri hizmetlere ait "gölge mağaza"ların birer depo olarak değerlendirilmesi gerektiğini kararlaştırmıştı. Böylelikle şehir merkezlerindeki depoların akıbeti riske girmiş, merkezlerde depoların bulunup bulunmayacağı şehir yönetimlerine bağlı kılınmıştı.

Getir’in rakibi Flink de haziran başında Fransa’da iflas bildirisinde bulunmuştu. Bir diğer hızlı teslimat hizmeti Gopuff da ocakta Fransa’dan ayrılmıştı.