Dünya

Gazze Şeridi'ne gitmek üzere üçüncü yardım konvoyu Refah Sınır Kapısı'ndan geçti

Cumartesi ve pazar günleri iki ayrı konvoyda toplamda 34 kamyon geçiş yapmıştı

23 Ekim 2023 13:14

T24 Dış Haberler

Gazze Şeridi'ne gitmek üzere hafta sonu geçen iki konvoyun ardından bugün bir yardım konvoyu daha Refah Sınır Kapısı'ndan geçti. Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, Gazze'deki temel ihtiyaçların karşılanması için günde yaklaşık 100 kamyon yardım malzemesine ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. 

Bir yardım görevlisi ve iki güvenlik kaynağının Reuters'a verdiği bilgiye göre, bugün üçüncü bir yardım konvoyu daha Gazze Şeridi'ne gitmek üzere Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı. 

Cumartesi ve pazar günleri iki ayrı konvoyda toplamda 34 kamyon geçiş yapmıştı. 

Yardım görevlisi ve güvenlik kaynakları, bugün konvoyda da kamyon sayısının o günlerdekine benzer olduğunu söyledi.

BM yetkilileri, Gazze'deki temel ihtiyaçların karşılanması için günde yaklaşık 100 kamyona ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

21 Ekim Cumartesi ilk yardım konvoyu, uzun ve çekişmeli bir sürecin sonunda Refah Sınır Kapısı'ndan geçmişti. Cumartesi yalnızca 20 kamyonun geçişine izin verilmişti. Aynı gün İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'ye yakıt girmeyeceğinin altını çizmişti. 

TIKLAYIN | Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ilk insani yardım konvoyu girdi

İkinci yardım konvoyu ise pazar saat 17.00 sıralarında Refah Sınır Kapısı'ndan giriş yapmıştı.

UNRWA yetkilileri, uzun zamandır beklenen yardımlar yakıt içermediğinden yardım operasyonlarının Çarşamba gecesine kadar çalışmayı durdurmasının beklendiğini belirterek uyarmıştı.