Dünya

Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail'in bastığı hastanede 100'den fazla insan elektriksiz ve susuz mahsur kaldı; yeni doğan bebekler ölebilir

18 Şubat 2024 08:33

T24 Dış Haberler

İsrail güçleri Gazze'de hala faaliyet gösteren en büyük hastanede 100 kişiyi tutuklarken içeride mahsur kalan insanlar hakkında endişeler artıyor. Dünya Nasır Hastanesi ve Refah kentine kitlenmişken, Filistin topraklarına yapılan saldırılarda onlarca kişi daha hayatını kaybetti. 

Gazze Sağlık Bakanlığı cumartesi günü yaptığı açıklamada en 120 hasta ve beş tıbbi ekibin Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nde mahsur kaldığını söyledi. Bakanlık bu insanların su, yemek ve elektriğe erişimi olmadığını belirtti.

Açıklamada, "Yeni doğan çocuklar saatler içinde ölebilir" denildi. 

Bakanlık ayrıca İsrail askerlerinin hastaneyi "bir üsse dönüştürdüğünü" ve perşembe günü yapılan baskında çok sayıda sağlık çalışanının alıkonulduğunu ifade etti. 

Sağlık Bakanlığı, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada İsrail'in cumartesi sabahı Gazze'nin çeşitli noktalarına yaptığı saldırılarda 100'den fazla insanın öldüğünü bildirdi. 

İsrail ordusu, perşembe günü ellerinde rehinelerin burada tutulduğuna dair istihbarat olduğunu iddia ederek Nasır Hastanesi'ni bastı.

Hastanenin sesini dünyaya duyuran isimlerden olan ve baskın sırasında çalışmaya devam eden cerrah Dr. Khaled al-Serr'in gözaltına alınanlar arasında olduğu düşünülüyor. Bir grup uluslararası doktor, cumartesi günü yaptıkları açıklamada 33 saattir cerrahla temasları bulunmadığını ifade etti.