Dünya

Gazze için acil ateşkes çağrısı yapan yüzlerce Yahudi, New York'un en önemli ulaşım merkezlerinden biri olan Grand Central'ı kapattı

Siyah tişört giyen yüzlerce Yahudi, "Filistin özgür olmalı", "Ateşkes, hemen şimdi", "Hemen ateşkes talebiyle Grand Central'i ele geçir", "Tarihin doğru tarafında bizimle olun" yazan dövizler taşıdı

28 Ekim 2023 07:32

T24 Dış Haberler

İsrail-Hamas savaşında acil ateşkes talep eden yüzlerce kişi, New York'un en önemli transit merkezlerinden biri olan Grand Central Terminali'ni dün akşam kapattı. İstasyon, yaklaşık 2 saat sonra yeniden kullanıma açıldı. 

Metropolitan Ulaşım Otoritesi (MTA) web sitesinde, "Grand Central Terminali bir protesto nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar kapalıdır" duyurusunu yaparak yolcuları alternatif istasyonları kullanmaya ve ekstra seyahat süresi için plan yapmaya çağırdı.

Siyah tişört giyen yüzlerce Yahudi, "Filistin özgür olmalı", "Ateşkes, hemen şimdi", "Hemen ateşkes talebiyle Grand Central'i ele geçir", "Tarihin doğru tarafında bizimle olun" yazan dövizler taşıdı.



 

Protesto sonrasında protestocuların büyük çoğunluğu polis tarafından gözaltına alındı. Gösteriyi organize eden Barış İçin Yahudi Sesi grubu, Instagram'da yayımladığı bir videoda, istasyondaki polisin "Ateşi Şimdi Durdurun" ve "Bizim Adımıza Değil" yazılı tişörtler giyen ve kollarını arkadan bağlayan protestoculara uzun bir sıra boyunca eşlik ettiğini gösterdi. 

Barış için Yahudi Sesi grubu, "Yüzlerce Yahudi ve destekçisi, New York'un 20 yıldır gördüğü en büyük sivil itaatsizlik eyleminde tutuklanıyor" diye yazdı. 

Eylem, İsrail ordusunun kuşatma altındaki Gazze'ye yönelik hava ve kara saldırılarını arttırdığını açıklamasından saatler sonra gerçekleşti.