Dünya

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in vurduğu ambulansı "Hamas'ın kullandığı" iddiasını yalanladı

04 Kasım 2023 03:40

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırı düzenlediği Şifa Hastanesi'nin girişindeki ambulansın Hamas mensupları tarafından kullanıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, "İşgalci İsrail'in hedef aldığı ambulansın Filistinli direniş savaşçıları tarafından kullanıldığı iddialarını reddediyoruz." dedi.

AA'da yer alan habere göre, İsrail'in katliamı kabul ettiğini belirten Kudra, "İsrail, her zamanki gibi sorumluluktan kaçmaya ve suçu Filistinli bir grubun üzerine yıkmaya çalışıyor." ifadesini kullandı.

Kudra, İsrail'in hava saldırısında iki ambulansı hedef aldığına dikkati çekerek, iki ambulansın ayrı noktalarda olduğunu kaydetti.

TIKLAYIN -  Şifa Hastanesi'nin girişinde, içinde yaralıların bulunduğu ambulans konvoyu vuruldu: 13 kişi öldü, 26 yaralı

TIKLAYIN | Hamas-İsrail savaşında gün gün, dakika dakika tüm gelişmeler

İsrail'in, iddialarını ispat edecek fotoğrafları ortaya çıkarmasını isteyen Kudra, saldırının planlanarak yapıldığını ve bu nedenle tam anlamıyla bir cinayet olduğunu dile getirdi.

Kudra, uluslararası toplumun daha fazla sessiz kalmaması ve İsrail'in daha fazla katliam yapmasına onay vermemesi gerektiğinin altını çizdi.

İsrail Ordu Sözcülüğü, yaptığı yazılı açıklamada, dün Şifa Hastanesi'nin giriş kısmında ambulansı vurduğunu doğrularken, ambulansın, "karadaki askerlere saldırı hazırlığındaki Hamas teröristlerini taşıdığını" iddia etmişti.

TIKLAYIN - İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'ne yapılan ambulans saldırısını üstlendi

TIKLAYIN - Heniyye: Hastaneleri vuran İsrail, ABD desteğiyle uluslararası yasalara meydan okudu