Gündem

Gaziantep’te sahra hastane kuran Japon ekibin lideri Takeşi İşhihara: Dost dayanışması

18 Şubat 2023 07:57

Türkiye’deki depremlerin ilk gününden bu yana yardımlarıyla afet bölgelerine destek olan Japonya, Gaziantep’te kurduğu sahra hastanesinde 75 kişilik sağlık ekibi ile hizmet veriyor. Hastanenin işleyişi ve Japonya ile Türkiye arasındaki dayanışma ruhuna ilişkin sağlık timinin başkanı Takeşi İşhihara, "Türkiye dostu olan Japon milleti olarak hemen yardım etmemiz gerektiğini düşündik" diye konuştu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, 8 yıl boyunca farklı dönemlerde Japonya Dışişleri Bakanlığı görevlisi olarak Türkiye’de çeşitli görevlerde bulunan Işhihara, “Benim ikinci memleketim Türkiye” dedi.

Türkiye’nin deprem ülkesi olduğuna dikkat çeken İşhihara, “Son depremin bu kadar hasara neden olacağını beklemiyorduk. Böyle bir durumda, Türkiye dostu olan Japon milleti olarak hemen yardım etmemiz gerektiğini düşündük” diye konuştu.

Japonya’da 2011’de meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremi anımsatan İşhihara, “O zaman Türkiye deprem bölgesine ekiplerini göndermişti. Depremin ardından bölgede en uzun süre kalmış ekip de Türkiye olmuştu. Depremzede ailesinden biri olarak Türk ekibin oradaki faaliyetlerinin hâlâ bölge halkının hafızasında olduğunu söyleyebilirim. Bu hiç unutulmayacak bir yardım”  ifadesini kullandı.