Dünya

Gazeteci Rachel Williams, 'Inventing Anna' dizisi nedeniyle Netflix'e iftira davası açtı

Rachel Williams, dizide hikayesi anlatılan Anna Sorokin'in arkadaşıydı

30 Ağustos 2022 17:34

Gazeteci Rachel Williams, mini dizi Inventing Anna'da; 'açgözlü', 'sadakatsiz' ve 'züppe' gösterildiği için Netflix'e iftira davası açtı.

Eski bir Vanity Fair çalışanı olan Rachel Williams, dizide hikayesi anlatılan dolandırıcı Anna Sorokin'in arkadaşıydı. Williams, Sorokin nedeniyle 62 bin dolar dolandırılmış ve yaşadıklarıyla ilgili bir kitap ile makale hazırlamıştı.

Independent'ın haberine göre, Williams'ın avukatı Alexander Rufus-Isaacs, müvekkilinin sosyal medyada olumsuz tepkiler aldığını belirterek "Bu dava, Netflix'in dramatik etkiyi artırmak için Williams'ı kasıtlı bir şekilde açgözlü, züppe, sadakatsiz, korkak, manipülatif ve fırsatçı biri olarak gösterdiğini ortaya çıkaracak" dedi. 

Isaacs, Netflix'e olan eleştirilerini sürdürerek "Eğer gerçek bir kişi hakkında karakter hazırlayacaksanız ve onu kötü karakter yapacaksanız, gerçek ismini kullanmayın. Umarım yaratıcılar bunu anlayacaktır. Eğer onlar hoşa gitmeyen bir karakter yazmak istiyorlarsa, her şeyin doğruluğundan emin olana kadar gerçek ismi kullanamazlar" ifadelerini kullandı.