Gündem

Gazeteci Rabia Çetin: Adıyaman'da korucuların saldırısına uğradım, linçten bir grup depremzede kurtardı

"'5. gün geldiler buraya' deyince örtbas etmek için yaptılar"

11 Şubat 2023 19:17

Gazeteci Rabia Çetin, depremin büyük yıkıma neden olduğu Adıyaman'da, gazeteci olduğunu söylemesi üzerine korucular tarafından saldırıya uğradığını söyledi. Çetin, "Adıyaman Yeni Mahalle’de Umut Sitesi enkazında ki ben oraya üniversiteden sınıf arkadaşımın ailesi için gitmiştim. Korucuların saldırısına uğradım, linçten bir grup depremzede kurtardı haber için değil arkadaşım için geldim. Yaşadığım endişeyi anlatmam mümkün değil. Biri makineyi görüp yanıma gelip “5. gün geldiler buraya” deyince bunu örtbas etmek için yaptılar" ifadelerini kullandı. 

6 Şubat Pazartesi günü sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkıma neden oldu.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Adıyaman'da gazeteci Rabia Çetin, korucuların saldırısına uğradığını; linç edilmekten bir grup depremzede tarafından kurtarıldığını söyledi. 

Çetin, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı: 

"Adıyaman Yeni Mahalle’de Umut Sitesi enkazında ki ben oraya üniversiteden sınıf arkadaşımın ailesi için gitmiştim. Korucuların saldırısına uğradım, linçten bir grup depremzede kurtardı haber için değil arkadaşım için geldim. Yaşadığım endişeyi anlatmam mümkün değil. 

"Hakaretler, küfürler, üzerime yürümeler"

Boynumda makine ve kartı görünce sordular, gazeteciyim diyince koruculardan biri gidip diğerlerini toplayıp peşimden geldi. Hakaretler, küfürler, üzerime yürümeler. Yanımdaki arkadaşım avukat Mehmet Kaya, avukat olduğunu söyleyince bi an durup geri devam ettiler. 

“Defolup gideceksin buradan”

Bir korucu diğerlerini de provoke etti, 15 kişiyi toplayıp üzerime geldi. “Defolup gideceksin buradan” diye başladı. Anlamaya çalıştım, arkadaşımın ailesi için geldiğime dair mesajları göstermeye çalmıştım ama olmadı.  

Biri “Fransızlara çalışıyorsan bu sokağa giremezsin” diyor. Öbürü “Kürdistan’a çalışıyorsan seni burada linç ederiz, kimse alamaz elimizden” diye tehdit etti. Boynumda sadece IFJ basın kartı vardı. Çok öfkeliyim, çok kızgınım.  

"'5. gün geldiler buraya' deyince örtbas etmek için yaptılar"

Bana saldırdıkları sitenin enkazı bu. En geç müdahale edilen enkazlardan. Biri makineyi görüp yanıma gelip “5. gün geldiler buraya” deyince bunu örtbas etmek için yaptılar." 

 

TIKLAYIN | Gazeteci Rabia Çetin Adıyaman'da enkazdan çıkartılan cenazeleri görüntüledi