Gündem

Gazeteci Metin Cihan: BBP kurucusu ve MKYK üyesi Mustafa Semerci'nin şirketi, İsrail devletinin elektrik şirketiyle ticaret yapıyor

Denizli şirketi Pamukkale Kablo, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci'nin "Denizli biliyorsunuz Türkiye'nin en büyük bakır kablo ihracatçısı olan bir şehir. İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var" sözlerini akıllara getirdi

23 Nisan 2024 12:54

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Metin Cihan, Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucusu ve MKYK üyesi Mustafa Semerci'nin sahibi olduğu Pamukkale Kablo'nun İsrail devletinin elektrik şirketi The Israel Electric Cooperation Ltd. ile ticaret yaptığını yazdı. Cihan, "Bu arada, hatırlarsınız, BBP'li gençler Starbucks basıp insanlara sataşıp Gazze'ye kurşun saydıkları kahvelerini döküyordu. Kendi yöneticilerinin aynı esnada İsrail Devleti ile milyon dolarlık ticaret halinde olduğunu biliyorlar mıydı? Sanmıyorum" ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN | Gazeteci Metin Cihan: İsrail ile tohum alışverişi yapan firma MHP’li vekilin çıktı

TIKLAYIN | Gazeteci Metin Cihan: Varlık Fonu şirketlerinden Eti Maden, orduya hizmet veren İsrailli şirkete 21 ton bor madeni gönderdi

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırılarla eş zamanlı olarak Türkiye'nin İsrail'le sürdürdüğü ticaret de gündeme geldi. Gazeteci Metin Cihan, Türkiye'nin, 7 Ekim'den sonra İsrail'le sürdürdüğü ticarete ilişkin kimi bilgi ve belgeler paylaştı. Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinden sonra AKP'nin kan kaybında İsrail'le ticaretin devam etmesinin etkili olduğu kimi yorumcular tarafından dillendirilmesinin ardından Ticaret Bakanlığı, 54 mal grubunda İsrail'le ticareti kısıtlamıştı. 

TIKLAYIN | Türkiye, savaşın başlamasından altı ay sonra, 54 ürün grubunda İsrail'e ihracatı kısıtladı

TIKLAYIN | Savaşın başlangıcından altı ay sonra gelen İsrail’e ticaret kısıtlaması: Türkiye'den İsrail'e ihracat hangi ürünlerde sürüyor?

Gazeteci Metin Cihan bu kez de BBP kurucusu ve MKYK üyesi Mustafa Semerci'nin sahibi olduğu Pamukkale Kablo'nun İsrail devletine ait elektrik şirketi The Israel Electric Cooperation Ltd. ile ticaret yaptığını ortaya çıkardı. 

Cihan, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Doğrudan İsrail Devleti ile ticaret yapmadığımız kalmıştı. Meğer onu da yapıyormuşuz. Gazze'de katliam devam ederken. Şirket, Pamukkale Kablo. Sahibi, Mustafa Semerci. BBP kurucusu ve MKYK üyesi.

Denizli'deki bu şirketin İsrail'in bir numaralı kargo tedarikçisi olduğunu daha önce açıklamıştım. Dün gece Aliağa Gümrük kayıtlarına bakarken şirketin adı dikkatimi çekti. Liste çok uzun, sadece 7 Ekim'den sonra olanları paylaşıyorum.

Karşı taraftaki şirket The Israel Electric Cooperation Ltd'i de merak ettim ve açıkçası bu kadarını beklemiyordum. İsrail devletinin elektrik şirketi çıktı"

Kaynak: Gazeteci Cihan'ın X hesabı

"BBP'li gençler Starbucks basıp insanlara sataşıp Gazze'ye kurşun saydıkları kahvelerini döküyordu"

Cihan, "Bu arada, hatırlarsınız, BBP'li gençler Starbucks basıp insanlara sataşıp Gazze'ye kurşun saydıkları kahvelerini döküyordu. Kendi yöneticilerinin aynı esnada İsrail Devleti ile milyon dolarlık ticaret halinde olduğunu biliyorlar mıydı? Sanmıyorum" mesajını da paylaştı. 

Denizli şirketi Pamukkale Kablo, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci'nin "Denizli biliyorsunuz Türkiye'nin en büyük bakır kablo ihracatçısı olan bir şehir. İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var" sözlerini akıllara getirdi. 

TIKLAYIN | AKP'li Nihat Zeybekci'den İsrail açıklaması: Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var, 6 satıp 1 alıyoruz

Gazeteci Cihan da X paylaşımını "İlk açıkladığım günden itibaren BBP bu ticareti kabul etti ve aynen devam etti. BBP yöneticileri bunu sorun olarak görmüyorlar. Üyeleri rahatsız olabilir ama umursamıyorlar. Tıpkı Nihat Zeybekci'nin dediği gibi, onların Filistin Davası sadece istismar etmek için var. Ezan ve bayrak sevgisi de öyle. Hiçbir şey kodamanların kâr hesabı kadar değerli değil" ifadeleriyle sonlandırdı.