Medya

Gazeteci Furkan Karabay'dan cezaevinden ilk mesaj: Kalemimizle savaşmaya devam!

Savcılığın "kamu görevlisini hedef gösterme" ve "hakaret" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği Karabay, tutuklanmıştı

30 Aralık 2023 21:29

"Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütü üyelerinin yargılandığı davayı haberleştiren Furkan Karabay, duruşma savcısının adını yazdığı gerekçesiyle tutuklandı. Karabay, Marmara (Silivri) Cezaevi’nden gönderdiği ilk mesajında, “Destek veren herkese teşekkürler. Namussuzlarla kalemimizle savaşmaya devam!" ifadelerini kullandı.

“Sarallar” olarak bilinen suç örgütü üyelerinin yargılandığı davayı haberleştiren Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, cezaevinden mesaj gönderdi.

Karabay’ın X hesabından yayınlanan mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Namuslular, namussuzlardan daha cesur olmadığı sürece hiçbir şey değişmez. Destek veren herkese teşekkürler. Namussuzlarla kalemimizle savaşmaya devam!


Marmara Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 9 Nolu Kapalı Cezaevi C/71"

Ne olmuştu?

Mahkeme tutanağını haberleştirmesi nedeniyle perşembe günü çalıştığı ofisin önünde gözaltına alınan gazeteci Karabay, dün kamu savcılığa sevk edilmişti. Savcılığın "kamu görevlisini hedef gösterme" ve "hakaret" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği Karabay, tutuklanmıştı.

TIKLAYIN-Gazeteci Furkan Karabay, karakolda gözaltına alındı

TIKLAYIN - Gözaltına alınan gazeteci Furkan Karabay'a "duruşma tutanağı" sorusu: Nasıl ulaştınız!

TIKLAYIN - Gözaltına alınan gazeteci Furkan Karabay tutuklandı