Gündem

“Kitle fonlaması” ile milyonlara ulaştılar; Ankaralı iki gencin kurduğu Curve Animasyon, "İki Balkon" dizisiyle Blu TV'de 2. sezona hazırlanıyor

12 Şubat 2024 11:49

T24 Ankara

Ankara’da animasyon alanında çalışan iki genç girişimcinin küçük bir ofiste başladıkları animasyon stüdyosu maceraları, ABD modeliyle farklı bir hikâyeye dönüştü. Curve Animasyon, ABD’de garajlarda kurulan şirketler gibi kısa zamanda yükselişe geçti. Şirket, büyüme hedeflerini gerçekleştirmek ve uluslararası arenada adını duyurmak amacıyla başlattığı kitle fonlama kampanyasında büyük bir başarı elde etti.

Ekim 2023’te “Fonbulucu” platformundan 3 günde yaklaşık 16 milyon TL ön talep topladıktan sonra platformda yayına girdiği andan itibaren 3 saat içerisinde bin 810 yatırımcıdan 12 milyon 186 bin 346 TL yatırım alarak yüzde 143.4 fonlama oranına ulaştı. Şirketin son çalışması, teknoloji meraklısı Işın ve doğa sever Toprak’ın, karşılıklı balkonlardan kurdukları arkadaşlığı anlattığı “İki Balkon” adlı animasyonu, BluTV Kids’te çocukların beğenisine sunulacak.

Curve Animasyon'un kurucu ortaklarından Ece Bilgehan, yaptığı açıklamada, "Yatırımcılarımızın desteğiyle Türkiye animasyon sektörünü dünya sahnesinde önemli bir aktör haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Şirket oyun sektörüne de girecek

Curve Animasyon, kampanya sürecinde elde edilen fonları, projelerini güçlendirmek ve animasyon dünyasında çığır açan işlere imza atmak için kullanacak. Curve Animasyon, oyun sektörüne de hızlı bir giriş yapmayı planlıyor. 

"İki Balkon" animasyon dizisi BluTV'de

Curve Animasyon, animasyon sektöründeki 14 yıllık deneyimi ve güçlü ekibiyle dikkat çekiyor. Şirketin öne çıkan projeleri arasında BluTV'de yayınlana İki Balkon animasyon dizisi de bulunuyor. İki Balkon, Türkiye'de ve dünya genelinde büyük bir izleyici kitlesine ulaşmayı hedefliyor.

"İki Balkon", teknoloji meraklısı Işın ve doğa sever Toprak'ın karşılıklı balkonlarından doğan renkli arkadaşlığını anlatıyor. İki farklı dünyanın bir araya gelmesiyle izleyicilere eğlenceli bir deneyim sunan İki Balkon, 1. sezonuyla BluTV Kids'te yayında.

İki Balkon, 6-11 yaşa hitap eden, karşılıklı balkonlarından zıt karakterlerine rağmen tuhaf bir uyum yakalayan iki çocuğun öyküsünü anlatan, her biri 7 dakikalık bölümlerden oluşan 2 boyutlu bir animasyon dizisi.

Heyecanlı bir teknoloji dahisi olan Işın, utangaç yeni komşusu Toprak’ı kendi hareketli dünyasına davet eder. Fakat doğa dostu idealist Toprak ile eğlence peşinde çabuk sıkılan Işın’ın arkadaşlığı pek de kolay olmayacak!

İki Balkon, iki farklı yaşam tarzının yan yana ve dayanışma içinde güçlü bir şekilde ilerleyebileceğini anlatıyor. Kişilik ve kültür farklılıklarına rağmen uyum içinde yaşayabileceğimizi, sorunlara hem kendi bakış açımızı katarak, hem başka düşüncelere yer vererek renkli çözümler üretebileceğimizi gösteriyor. Işın’ın acayip projeleri, Toprak’ın yardımıyla farkındalık kazanıyor.

Işın, teknolojiye olan tutkusu ve enerjisiyle dikkat çekiyor. Kendi projelerini geliştirmekten ve teknolojinin sınırlarını zorlamaktan büyük keyif alan Işın, özellikle kız çocuklarını STEM alanında ilgi duymaları için teşvik ediyor.

Doğaya olan sevgisi ve idealist yaşam tarzıyla bilinen Toprak ise bitkilerle, hayvanlarla ve doğayla iç içe yaşamayı tercih ederek çocuklara çevreci bir rol model olacak. Toprak'ın çevreci tutumu, çocuklara etraflarına duyarlı olmanın güzelliğini anlatarak doğayı korumanın ve sevgiyle bakmanın önemini öğretecek.

Yapımını Curve Animasyon’un üstlendiği animasyon dizi İki Balkon’un yönetmenliğini Ece Bilgehan ve Selçuk Yağcı üstlenirken senaryosunu Melisa Üneri kaleme aldı.

İki Balkon, sadece eğlenceli bir animasyon dizisinin ötesinde yakında çıkacak kitapları, YouTube kanalı ve tiyatrosu ile çocuklara İki Balkon evreninde daha fazla keşif yapma imkanı sunacak.

2024'te BluTV'de 2. sezonu yayınlanacak İki Balkon, çocukları geleneksel ve modernin uyumlu bir birlikteliğiyle tanıştırarak, renkli ve öğretici bir dünyaya davet ediyor! Heyecan verici bir animasyon serisi, çocukların ilgisini çekecek!