Spor

Galatasaray genç yıldızı gözüne kestirdi

04 Ağustos 2023 08:45

Orta sahasını genç bir yıldızla güçlendirmek isteyen Galatasaray, Ryan Gravenberch transferi için genç yıldız için Bayern Münih'le görüşmelere başladı.

Galatasaray'da gözler orta saha transferine çevrildi. Alman devinin geçen yıl Ajax’tan 20 milyon euroya transfer ettiği, piyasa değeri 30 milyon euro olarak değerlendirilen Hollandalı genç yıldızın öncelikle bonservisiyle birlikte alınması planlanıyor.

Galatasaray yönetimi, Gravenberch'ein menajeriyle temasa geçmiş durumda. Görüşmelerin olumlu ilerlediği belirtiliyor.

Aynı zamanda Bayern’le de masaya oturmaya hazırlanan sarı-kırmızılılar, çok yüksek bir bonservis talebi olması durumunda, satın alma opsiyonlu kiralama formülünü devreye koyacak.

Bayern Münih'te forma bulmakta zorlanıyor

Ajax altyapısında yetişen Ryan Gravenberch, ilk kez 18 yaşında Hollanda Milli Takımı’nın formasını giydi. 11 kez Milli Takım’da görev yapan ve 1 golü bulunan genç futbolcu, Bayern’de ise ilk 11’de yer bulmakta zorlanıyor.

Buna rağmen birçok kez oyuna sonradan dahil edilen Hollandalı orta saha, geçen sezon 33 resmi maça çıktı, 937 dakika süre aldı. Bu dönemi 1 gol 1 asistle kapatan Gravenberch’in düzenli oynayacağı bir takımda çok daha verimli olacağı tahmin ediliyor.