Spor

Galatasaray'da Dursun Özbek'ten 25 milyon euroluk kasa kolaylığı

08 Haziran 2022 08:58

Dursun Özbek seçilmesi durumunda göreve yaklaşık 445 milyon TL’lik sıcak para ile başlayacağı aktarıldı.

Galatasaray’da tüm gözler cumartesi günü yapılacak olan seçimli genel kurula çevrilirken başkan adayı Dursun Özbek seçilmeleri halinde 25 milyon euroluk kasa kolaylığı ile göreve başlayacaklarını açıkladı.

Borçsuzluk kağıdı için şart

Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'ün haberine göre, Özbek seçimi kazanması halinde bu para ile ilk olarak Galatasaray Futbol takımının birikmiş ve gecikmiş ödemelerini yapacak. Nedeni ise Galatasaray Kulübü’nde futbolculara tam 3 aydır ödeme yapılamıyor. Kiralık futbolcular ve Galatasaray Kulübü ile sözleşmesi sona eren oyuncular bu konuda harekete geçmek için Genel Kurulu bekliyor. Yeni yönetimin futbolculardan ‘borçsuzluk kağıdı’ alabilmesi adına 8 milyon euroluk ödeme yapması gerekiyor.

Mohamed'in ödemesi duruyor

Ardından transfer döneminin başlamasına kısa süre kala FIFA ile sorun yaşamamak adına 2 önemli tehlike ortadan kaldırılacak. İlki Mostafa Mohamed’in, 4 milyon dolarlık bonservis bedeli Zamalek Kulübü’ne ödenecek. Ardından Nelsson, Cicaldau, Morutan, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu’nun bonservis bedeli taksitleri kulüplerine yatırılacak. Galatasaray’ın geçen yıl kadrosuna kattığı bu 5 futbolcu için ödemesi gereken bonservis taksiti tutarı ise 6 milyon euro.

Torrent ile masaya oturulacak

Ayrıca bu sıcak para kaynağı yeni transferler ile birlikte Domenec Torrent ile ekibi ile vedanın daha az maliyetli gerçekleşmesi adına kullanılacak. Sarı kırmızılılar Bankalar Birliği anlaşması gereği bu yılın ilk taksidi olarak ağustos ayında 60 milyon TL ödeyecek.