Ekonomi

FTX'in iflası nedeniyle Steph Curry, Gisele Bundchen ve Seinfeld'in yaratıcısı Larry David gibi birçok ünlünün başı dertte

Dava dosyasında ismi geçenler arasında Shaquille O'Neal ve Tom Brady de var

18 Kasım 2022 11:48

En büyük kripto para borsalarından FTX'in geçtiğimiz hafta iflas etmesi gündemin ön sıralarında yer almaya devam ederken şirketin reklamlarında oynayan birçok ünlünün başı dertte. 

The Street'in aktardığı habere göre, Florida'da şirketin aleyhine açılan davada şirketin kurucusu Sam Bankman-Fried'in yanı sıra; Golden State Warriors'ta oynayan NBA yıldızı Steph Curry, eski NBA oyuncusu Shaquille O'Neal, geçen yıl tenisi bıraktığını açıklayan Naomi Osaka, Seinfeld'ın yaratıcısı Larry David, model Gisele Bundchen ve NFL efsanesi Tom Brady gibi birçok ünlünün ismi dava dosyasında geçiyor. 

Dava dosyasında FTX'in 30 milyar doları bulan varlıklarının neredeyse bir gecede buharlaştığı belirtilirken dava dosyasının "FTX'i kontrol eden, reklamını yapan, yardımcı olan ve aktif olarak katılan tüm tarafları kapsadığı" vurgulandı.

Yanıltıcı olarak nitelendirilen FTX platformu için tarihin en ünlü dolandırıcılık hikayelerinden biri olan Ponzi Şeması benzetmesi yapıldı.