Dünya

David Schwimmer, Kanye West'e tepki gösterdi: Akıl hastası olsun veya olmasın, yobaz olduğuna şüphe yok!

12 Ekim 2022 19:03

ABD'li oyuncu David Schwimmer, rapçi Kanye West'in Yahudi karşıtı söylemlerine tepki gösterdi. Schwimmer, West'e yönelik olarak, "Yaptığı nefret söylemi Yahudilere karşı şiddet çağrısında bulunuyor. Eğer onun sözlerini farklı yönden yorumlayıp savunursanız tahmin edin ne olmuş olursunuz? Faşist" ifadelerini kullandı. 

ABDli rapçi Kanye West, geçen hafta Twitter üzerinden nefret söylemi içeren bir tweet yayınladı. Twitter tarafından ‘’nefret söylemi kurallarını ihlal ettiği’’ gerekçesiyle kaldırılan söz konusu paylaşımda West, "Bu akşam biraz uykum var ama uyandığımda Yahudi halkı için ölüm tehlikesi seviyesini 3 yapacağım. Komik olan şey ise şu; ben Yahudi düşmanı olamam çünkü zaten siyahlar da Yahudi.  Aynı zamanda siz benimle oyun oynadınız ve gündeminize karşı çıkan herkesi silmeye çalıştınız" ifadelerine yer vermişti.

Rapçinin yeni ismine gönderme yaparak, Instagram üzerinden ‘bYE’ yazılı bir görsel ile birlikte paylaşım yapan Schwimmer,’Yahudiler ABD nüfusunun yalnızca yüzde 2,4’ünü oluşturuyor fakat tüm dini nefret suçlarının yüzde 60’ından fazlasının kurbanı oluyor’’ ifadelerini kullandı. 

Paylaşımının devamında, ‘’Kanye West akıl hastası olsun veya olmasın, yobaz olduğuna şüphe yok’’ ifadelerine yer veren oyuncu Schwimmer, ‘’Yaptığı nefret söylemi Yahudilere karşı şiddet çağrısında bulunuyor. Eğer onun sözlerini farklı yönden yorumlayıp savunursanız tahmin edin ne olmuş olursunuz? Faşist’’ dedi.

Buna ek olarak Schwimmer, buna sessiz kalmanın suç ortağı olmak olduğunu söyledi.

Schwimmer’ın Instagram paylaşımı, Jennifer Aniston dahil olmak üzere 300 bini aşkın kişinin beğenisini aldı.

Schwimmer’ın yanı sıra, Jamie Lee Curtis, Lizzo, Elon Musk ve John Legend’da Kanye West’in Yahudi karşıtı söylemlerine tepki gösterenler arasında yer aldı.

TIKLAYIN-Twitter ve Instagram, Yahudi düşmanı açıklamaları nedeniyle Kanye West'in hesaplarını kilitledi