Dünya

Fransa'da çiftçiler, Macron'un katılacağı tarım fuarını bastı

Avrupa genelinde protesto gösterileri düzenleyen çiftçiler, gelirlerinde artış ve ithal malların yarattığı haksız rekabetin engellenmesini talep ediyor

24 Şubat 2024 15:06

Fransa'nın başkenti Paris'te, çiftçiler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da katılacağı bir çiftçi fuarını bastı. Paris tarım fuarı, Fransa'da dokuz gün boyunca açık kalan ve yaklaşık 600 bin ziyaretçiyi çeken önemli bir etkinlik olarak biliniyor. 

Fuarın içinde düzinelerce polis memuruyla karşı karşıya gelen çiftçiler bağırıp yuhalayarak Fransa Cumhurbaşkanı'nı istifaya çağırdı. 

 

Fransız çiftçi sendikaları liderleriyle kahvaltı yapan Macron'un daha sonra fuarı ziyaret etmesi planlanıyordu.

Macron sendika liderleriyle görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada "Bunu tüm çiftçiler için söylüyorum: stantları parçalayarak hiçbir meslektaşınıza yardımcı olmuyorsunuz, fuarı imkansız hale getirerek ve bir bakıma aileleri fuara gelmekten korkutarak hiçbir meslektaşınıza yardımcı olmuyorsunuz" dedi. 

Avrupa genelinde protesto gösterileri düzenleyen çiftçiler, gelirlerinde artış ve ithal malların yarattığı haksız rekabetin engellenmesini talep ediyor.