Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a "kesik parmak" gönderildi!

13 Temmuz 2023 10:32

17 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesi sonrası ülkede başlayan protestolar nedeniyle tepkilerin hedefinde olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un resmi konutuna içinde kesik insan parmağı bulunan bir kutu gönderildiği ortaya çıktı.

Fransız dergisi Valeurs actuelles'in haberine göre Macron'un resmi konutuna içinde kesik insan parmağı bulunan bir kutu gönderildi. Polis paketi incelemeye alırken, Macron'un ofisinden yaşanan olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Polis incelemeye aldı

Sağ eğilimli dergiye konuşan bir güvenlik kaynağı, Elysee Sarayı'na gönderilen kutunun endişeye yol açtığını belirtti. Fransa'da yarın kutlanacak Bastille Günü öncesi gönderilen paketin polis tarafından incelemeye alındığı aktarıldı.

Kutuyu gönderen bir kişinin tespit edildiği ve sorgulandığı bildirildi. Macron'un ofisinden olayla ilgili açıklama yapılmazken durumun nedeniyle ilgili bir bilgi de verilmedi.

Fransa lideri son dönemde emeklilik yaşını yükseltme yasası ve Cezayir asıllı 17 yaşındaki Nahel'in polis tarafından öldürülmesiyle patlak veren kitlesel protestolar nedeniyle tepkilerin hedefinde.