Dünya

Fırtınada burnu kopan yolcu uçağı acil iniş yaptı

29 Ekim 2022 20:28

Şili’nin Santiago kentinden kalkan bir yolcu uçağı, şiddetli fırtına nedeniyle Paraguay’da acil iniş yaptı. Can kaybı yaşanmazken uçağın burnu ve ön camı hasa aldı.

Şili’nin Santiago kentinden havalanan LATAM Havayolları'na ait Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı, havada fırtınaya yakalandı. 48 yolcunun bulunduğu uçak Paraguay’ın Asuncion kentindeki Silvio Pettirossi Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldı. Sosyal medyadaki video ve görüntülerde, havada şimşekler çakarken uçağın sallandığını ve yolcuların çığlık attığı görüldü. 

Reuters'ın haberine göre Paraguay Ulusal Sivil Havacılık Müdürlüğü (DINAC) başkanı Félix Kanasawa yerel radyoya verdiği demeçte, uçağın burnunun ucunun kırıldığını ve ön camında küçük çatlaklar olduğunu söyledi.

Şili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de Twitter'dan yaptığı açıklamada, Airbus 320 tipi uçağın "aşırı ve öngörülemeyen hava koşulları nedeniyle" acil iniş yaptığını söyledi. LATAM Havayolları'ndan yapılan açıklamada, yolcular ve mürettebatın durumunun iyi olduğu ve acil inişin başarılı bir şekilde yapıldığı belirtildi. Uçağın geçirdiği kaza nedeniyle soruşturma başlatıldı.