Dünya

Finlandiya, Rusya sınırını beton bariyerlerle kapatıyor

23 Kasım 2023 00:51

Göçmenlerin geçişini engelleme gerekçesiyle Rusya'yla sınır kapılarını kapatan Finlandiya, sınırdaki bazı noktaları da beton bariyerlerle kapatmaya başladı.

Finlandiya'nın, "düzensiz göçmen akışının kontrolünü sağlamak" amacıyla Rusya ile sınırının bazı geçiş noktalarına bariyer yerleştirmeye başladığı açıklandı.

AA'nın aktardığına göre, basına açıklama yapan Finlandiya yetkilileri, sınır muhafızlarının ve askerlerinin, Finlandiya'nın Rusya sınırındaki bazı noktalara, dikenli telli beton bariyerler yerleştirmeye başladığı belirtti.

Sınıra yerleştirilen bariyerlerin, "kayıtsız göçmenlerin akışını engelleme ve yasal sınır trafiğinin güvenliğini sağlama" gerekçesiyle yerleştirildiği ifade edildi.

Rusya: İyi ilişkilerin yerini, Rusya karşıtı bir yaklaşım aldı

Finlandiya, "üçüncü ülke vatandaşlarının" geçişini engelleme gerekçesiyle, hafta sonu Rusya ile 4 sınır kapısını kapatma kararı almıştı. Söz konusu kararın 18 Şubat 2024'e kadar geçerli olacağı duyurulmuştu.

Finlandiya basınında, Rusya ile geriye kalan sınır kapılarının da kapatma yönünde karar alınacağı yönünde haberler yer almıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu bizi derinden endişelendiriyor. Çünkü Finlandiya ile çok iyi, pragmatik ve karşılıklı saygıya dayalı ilişkilerimiz vardı. Maalesef, bu ilişkilerin yerini, Rusya karşıtı bir yaklaşım aldı" demişti.