Gündem

Fikri Sağlar: CHP, İmamoğlu şansını doğru ve iyi kullanmalıdır

Sağlar, İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun favori olduğunu savundu

23 Ocak 2024 08:07

BirGün gazetesi yazarı Fikri Sağlar, AKP'nin İstanbul'da ortaya çıkan kara parayı kullandığını, ezti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde mafya liderlerinin vatandaş yapıldığını, uyuşturucu ticaretinin merkezi haline getirildiğini belirterek, "Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi, AKP’nin oluşturduğu rant düzenine ve bu kötü gidişata, 16 milyon İstanbullu için 5 yıl boyunca engel oldu.

AKP’liler, 24 Haziran 2019’daki seçimin acısıyla hükümet ve devlet gücünü kullanarak, İmamoğlu’nun hizmet vermesinin önünü kesmeye çalıştılar. Ama başaramadılar…" diye yazdı.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu'nun favori olduğunu savunan Sağlar, "CHP genel Merkezi belediye başkan adaylarını belirlemede yanlış kararlar almıştır…

Çünkü aday belirleme yöntemi doğru değildir! Üstelik CHP kültürüne ve vizyonuna uymamaktadır… Genel Başkan Özgür Özel, partili üyelere güvenmediği için mi verdiği ön seçim sözünü tutmamıştır? Bu durum seçim sonuçlarını doğrudan etkileyecektir. Hilafet bayraklarının açıldığı bir zamanda AKP’nin kazanmasına, Ülkenin tahammülü yoktur! CHP, İmamoğlu şansını doğru ve iyi kullanmalıdır…" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...