Politika

Fikret Bila: İYİ Parti, Akşener'in çizgisinde devam ederse büyüme olasılığı zayıflar

"İYİ Parti yeniden merkez sağa yerleşmeye çalışan bir muhalefet partisi mi olacak yoksa MHP’yle yakınlaşmış ülkücü çizgide mi duracak?"

29 Nisan 2024 07:22

Halktvcomtr yazarı Fikret Bila, bugünkü yazısında, İYİ Parti'nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkanlığı altında partinin siyasi yönünü nasıl şekillendireceğini yazdı. Meral Akşener'in liderlikten çekilmesi ve Dervişoğlu'nun olası politika değişiklikleri üzerine yoğunlaşan Bila, partinin Cumhur İttifakı'na yaklaşma ihtimali veya muhalefet bloğunda kalma stratejisini değerlendirdi.

Bila, "İYİ Parti'de Değişim Olur mu?" başlıklı köşesinde şunları kaydetti:

"İYİ Parti, 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Müsavat Dervişoğlu’nu yeni genel başkan olarak seçti.

İYİ Parti’nin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce söz verdiği gibi yerel seçim başarısızlığı nedeniyle genel başkanlığı bıraktı.

Yanıtı merak edilen soru, Dervişoğlu’nun genel başkanlığında İYİ Parti’nin rotasının değişip değişmeyeceği.

Acaba Dervişoğlu Akşener’in belirlediği çizgiyi sürdürecek mi yoksa yeni bir rota mı belirleyecek?

Dervişoğlu, Akşener’e en yakın isimlerden biri olarak biliniyor. Akşener’in sağkolu olduğunu söyleyenler de var. Ayrıca Dervişoğlu’nun Akşener’in adayı olduğu da çok yazıldı.

Bu nedenle Dervişoğlu’nun genel başkanlığında Akşener’in etkisini sürdüreceği, İYİ Parti’nin, Akşener tarafından, yerel seçim öncesinde belirlenen, “CHP’nin karşısında, Cumhur İttifakı’nın yanında” durmaya devam edeceği tahminleri yapılıyor.

Akşener’in 14 ay sonra yapılacak İYİ Parti kurultayında genel başkanlığı Dervişoğlu’ndan alacağı beklentisinde olanlar da var...."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.