Spor
BBC Türkçe

Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi'nde yarı final için Olympiakos karşısında

11 Nisan 2024 14:32

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin çeyrek final eşleşmesinin ilk maçında, deplasmanda Olympiakos'a konuk oluyor.

19:45'te başlayacak karşılaşma öncesi açıklanan maç kadrosunda Djiku, Mert Hakan ve King yer almadı. Sakatlığını atlatan Fred ise kamp kadrosunda.

Georgios Karaiskakis Stadı’nda oynanacak mücadeleyi İsviçre Futbol Federasyonu’ndan Sandro Scharer yönetecek.

Fenerbahçe’nin aldığı ceza sebebiyle mücadelede deplasman taraftarı olmayacak.

İstanbul’daki rövanş mücadelesi ise 18 Nisan Perşembe günü Ülker Stadyumu’nda oynanacak. Bu karşılaşmada ev sahibi taraftarlar statta yerini alabilecek.

Sarı-lacivertliler, tarihinde 9. kez Yunan takımıyla karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe tarihinde Yunanistan takımlarına karşı oynadığı 8 mücadelede 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı.

Tek galibiyet Atromitos'a karşı

Fenerbahçe'nin Yunanistan takımlarına karşı galibiyet alabildiği tek ekip Atromitos oldu.

2015-2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan temsilcisi Atromitos ile eşleşen sarı-lacivertli takım, deplasmanda 1-0 kazandığı maçın rövanşını da 3-0'lık skorla geçerek gruplara kalmayı başardı.

Fenerbahçe, Yunanistan temsilcileri karşısında oynadığı karşılaşmalarda 7 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü.

Fenerbahçe, yarın UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde karşılaşacağı Olympiakos'la 2021-2022 UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda da karşı karşıya geldi.

İstanbul'da oynanan mücadeleyi 3-0 kaybeden sarı-lacivertli takım, Atina'daki karşılaşmadan da 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

Fenerbahçe-Olympiakos eşleşmesinin galibi yari finalde Aston Villa-Lille’in kazananıyla karşılaşacak.

Aston Villa, turnuvanın favorisi olarak gösteriliyor. İlk maçı sahasında oynayacak olan İngiliz ekibi avantaj peşinde koşacak. Yusuf Yazıcı’nın formasını giydiği Lille ise deplasmanda sürpriz bir sonuç almaya çalışacak.

 

 

 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir