Spor

Fenerbahçe'den son yedi sezonun en iyi performansı

Fenerbahçe, lider Galatasaray’ı amansız takibini sürdürüyor. Jorge Jesus ve öğrencileri, zorlu Kayserispor deplasmanını da kazasız atlattı

06 Mart 2023 09:44

Fenerbahçe, Kayserispor mağlup ederek ligde 23 karşılaşma sonunda hanesine 51 puan yazdırdı. Sarı-lacivertliler, 2,22 puan ortalamasıyla son yed sezonun en iyi performansını sergiledi.

Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor'u evinde 2-1 Enner Valencia ve Ferdi Kadıoğlu'nun golleri ile kazanan Fenerbahçe, ligde 23 mücadele sonunda 51 puana ulaştı. Bu başarılı performans belki henüz zirveyi getirmedi ama 2.22 puan ortalamasıyla sarı-lacivertlilerin son yedi sezondaki en iyi 23 haftası oldu.

Fenerbahçe, bu sezonkinden daha iyi ortalamayı yıldızlarla dolu kadroya sahip olduğu 2015-2016’da yakalamıştı. O dönemde Robin Van Persie, Luis Nani, Simon Kjaer, Bruno Alves, Raul Meireles, Diego Ribas, Moussa Sow ve Lazar Markovic gibi isimlerle sezonun büyük bölümünü iyi bir şekilde geçiren Fenerbahçe 23 maç sonunda 53 puanla 2,30’luk ortalama yakalamıştı. Ancak sonraki süreçte peş peşe gelen kayıplar nedeniyle şampiyonluk kaçmıştı.

2,52'lik gol ortalaması

Fenerbahçe, ligde son yedi sezonun en iyi puan ortalamasını yakalarken, şu anda aynı zamanda en skorer takım konumunda. Jorge Jesus’un ekibi 23 maç sonunda rakip fileleri tam 58 kez havalandırdı, maç başına 2,52 gol ortalamasına ulaştı. Enner Valencia da ağları 23 kez sarsarak krallık yarışında açık ara önde gidiyor. (Fanatik)