Spor

Fenerbahçe'de sistem değişiyor

Beşiktaş derbisinde 10 kişilik rakibinden 45 dakikada tam dört gol yedi

06 Nisan 2023 08:30

Fenerbahçe'de büyük eleştiri toplayan savunma kurgusu değişiyor. 10 kişilik Beşiktaş'tan 45 dakikada dört gol yiyen sarı-lacivertli takımın bugün Kayserispor'la oynanacak kupa maçında, dörtlü savunmaya dönmesi bekleniyor.

Rakipler çare üretti

Sarı-lacivertlilerin savunmadaki riskli oyun anlayışı uzun süredir sıkıntılar yaşanmasına sebep oluyor. Bu oyun tarzını sezon başında uygulayan ve sonuç alan teknik direktör Jorge Jesus'a karşı rakipler çareler üretti.

Birçok maçta benzer gollere engel olamayan sarı-lacivertli takım, Beşiktaş derbisinde 10 kişilik rakibinden 45 dakikada tam dört gol yedi. Savunma arkasına gönderilen toplar, defans hattındaki yanlış eşleşmeler ve bomboş bir savunma arkası derbi yenilgisindeki ana etkenlerdi.

Yeniden dörtlü savunma

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren takımlar arasında 30 golle en çok gol yiyen ekip olan Fenerbahçe bu problemi çözmeye çalışacak. Yukatel Kayserispor ile bugün oynanacak Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla birlikte üçlüden dörtlüye dönüş ve savunmanın biraz daha geriden kurulması üzerine çalışmalar yapıldığı belirlendi. Kayserispor maçında bu değişimin ilk adımının atılması planlanıyor.

Sarı-lacivertlilerde doğal olarak kadro da değişiyor. Emre Mor ve Miha Zajc başta olmak üzere ilk 11'de değişiklikler söz konusu olacak. Sakatlıkları bulunan Luan Peres, Lincoln Henrique, Michy Batshuayi, Joshua King ve Jayden Oosterwolde bugünkü maçta da forma giyemeyecek. (Milliyet)