Spor

Manchester United, Altay Bayındır'ı resmen duyurdu!

01 Eylül 2023 11:15

Manchester United, Fenerbahçe'nin kalecisi ve eski kaptanı Altay Bayındır'ı kadrosuna kattığını resmen duyurdu. 

Manchester United, milli file bekçisi Altay Bayındır ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Altay Bayındır, Manchester United'a transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bayındır, "Manchester United'a katılmak ve bu inanılmaz kulübü temsil eden ilk Türk oyuncu olmak büyük bir onur" dedi.

"Başarıya dair bir tutkum var ve bu özel oyuncu grubunun hedeflerimize ulaşmasına yardımcı olmak için her şeyi vereceğim" diyen Bayındır, "Böyle tecrübeli bir kaleci ekibiyle çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum. Her birimizin istendiğinde performans göstermeye hazır olması için birbirimizi destekleyeceğiz ve her gün yüksek standartlar ortaya koyacağız" ifadesini kullandı. 

Fenerbahçe'den veda mesajı

Fenerbahçe, Altay Bayındır için sosyal medya hesaplarından bir veda mesajı yayımladı.

İşte Fenerbahçe'nin o paylaşımı:

''Yolun Açık Olsun Fenerbahçe'nin Evladı Altay Bayındır. 21 yaşında merhaba dediğin Çubuklu ile bugün bir hikâyeyi geride bırakıyorsun… Zor günler yaşadın belki çok üzüldün çok üzüldük ama Sarı Lacivert'e inanmaktan bu formaya bağlılıktan hiç vazgeçmedin! Şimdi senin için yeni bir meydan okuma başlıyor! Unutma ki Kulübün ve taraftarın hep seninle! Fenerbahçe hep senin evin! Kalplerimiz hep yanında! Başarıların gururumuz, Mutluluğun mutluluğumuz olacak! Yolun açık, Şansın bol olsun!''

Fenerbahçe, mali detayları duyurdu

Fenerbahçe, Altay Bayındır transferinin mali detaylarını açıkladı. Açıklamada, "Altay Bayındır’ın transferi konusunda İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United FC ile 5 Milyon Euro bonservis, sonraki satıştan %20 pay, satış bedelinin 10 milyon Euro’yu geçmesi halinde ayrıca 1 milyon Euro pay olacak şekilde anlaşma sağlamıştır" denildi.