Gündem

Feminist avukatlardan Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarla ilgili açıklama: Aile yanlış haberlerden rahatsız

24 Nisan 2019 14:17

İstanbul'un Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz kalması nedeniyle dün akşam olduğu gibi mahalleli bugün de sokaktaydı. Olayla ilgili soruşturmaya gizlilik kararı getirildiği belirtildi. Feminist avukatlar mağdur çocuğun yarın taburcu edilebileceğini söyledi.

Bianet'ten Evrim Kepenek'in haberine göre çocuğun sağlık durumu ve faile dair sosyal medyada yanlış bilgilerin paylaşıldığını belirten ailenin avukatları, durumdan şikâyetçi. 

Feminist avukatlar ailenin yanında

Feminist avukatlar olarak durumu takip ettiklerini söyleyen avukat Diren Cevahir Şen, avukatların aktarımı dışındaki bilgi akışının sağlıksız olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Mesela çocuk ölmüş değil, yoğun bakımda değil. Durumu farklı anlatılıyor. Çocuğun sağlık durumu iyi, yarın taburcu edilmesi bekleniyor. Faile dair de yalan yanlış bilgiler paylaşılıyor. Bu durum, soruşturmaya zarar veriyor. Faillerin Suriyeli olduğuna dair bir bilgi yok. Biz de savcılığın açıklama yapmasını bekliyoruz. Kendileri ile görüşme halindeyiz. Aile de yanlış haberlerden rahatsız."

Kerestecioğlu: Teyit ederek yayın yapılsın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise Küçükçekmece'ye gelerek burada durum hakkında bilgi aldı ve açıklamalarda bulundu. Kalabalık tarafından sık sık sloganlara sözü kesilen Kerestecioğlu çocuğun şu an hastanede ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Çocuğun annesi ve babasının da sağlık durumlarının iyi olduğunu aktardı. Kerestecioğlu'nun açıklamalarında kesitler şunlar:

"Lütfen gerçek olanları teyit ederek yayın yapalım. Daha dramatik bir şey çıkarmak kimsenin faydasına değil."

"Çocuklara şiddet bitti mi, taciz, tecavüz bitti mi? Meclis'te çocuk hakları komisyonu kurulsun dedik, sadece 23 Nisanlarda hatırlamayın çocukları dedik. Bütün bunların kabul edilmesi sizlerin mücadelesinden geçiyor. Yapılan suçun önlenmesi önemli olan. Bunu yaşatmamak önemli olan. Çocuklara evlerde de şiddet uygulanmamalı. Komşu evde yapılıyorsa o çocuğun sesini duyurmalıyız. Özellikle kadınları ben bu konuda daha fazla duyarlı olmaya çağırıyorum."