Spor

Federasyon Başkanı'nın istifasına rağmen İspanya Milli Takımı'nın şampiyon oyuncuları kadroya dönmeyi kabul etmedi

15 Eylül 2023 14:51

T24 Dış Haberler

İspanya'nın Dünya Kupası'nın kazanan kadın milli takımın kadrosundaki oyuncularının, takım arkadaşlarını zorla öpen İspanya Futbol Federasyonu Luis Rubiales'in istifasına rağmen milli formayı giymeyi reddettikleri açıklandı.

Milli takımın yeni teknik direktörü Montse Tome'nin ilk kadrosunu açıklamasına saatler kala federasyon, kupayı kazanan kadrodaki oyuncuların milli formayı giymeme kararlarını sürdürdüklerini ifade etti.

İspanya Kadın Milli Takımı, Dünya Kupası'nı kazanarak tarihe geçse de Rubiales'in kupa töreninde oyuncu Jenni Hermoso'yu rızası olmadan dudağından öpmesi zaferi gölgelemiş ve büyük tartışmalara neden olmuştu. 

Olaydan sonra şampiyon kadrodaki 23 oyuncu, federasyonun yönetimi değişene ve kapsamlı reformlar yapılana kadar milli takımda forma giymeyeceklerini açıkladı. 

Rubiales ilk önce FIFA tarafından soruşturma boyunca görevden alındı, yerine vekalet eden kişi de oyuncular tarafından sevilmeyen teknik direktör Jorge Vilda'yı görevden aldı. Rubiales, sonunda baskı karşısında istifa etti. 

Birçok kişi Vilda'nın görevden alınması ve Rubiales'in istifasının oyuncuların kadroya dönmesinin önünü açacağını düşünüyordu, ancak şampiyon futbolcular detay sunmasa da daha çok reform istediklerinin sinyalini verdi.