Dünya

Jeffrey Epstein'in suç ortağı Ghislaine Maxwell'e en az 30 yıl hapis cezası istendi

Maxwell, Epstein’in reşit olmayan genç kızlara istismarda bulunduğu seks ağını koordine etmek ve bazı durumlarda cinsel istismarın bir parçası olmakla suçlanıyor

23 Haziran 2022 11:37

ABD’de New York federal savcıları, seks ticareti ve pedofili suçlusu Jeffrey Epstein’in suç ortağı Ghislaine Maxwell’in gelecek hafta verilecek kararda seks ticaretinden en az 30 yıl hapis cezası alması gerektiğini savundu. 

The Guardian’da yer alan habere göre, mahkemeye sunulan belgede federal savcılar “Ghislaine Maxwell yıllarca genç kızları istismar etti. Suçlarının ağırlığını ve yarattığın zararı olduğundan büyük göstermek zor. Hükûmet, mahkemenin 360 ila 660 ay arasında uygulanabilecek bir hapis cezası vermesi yönünde tavsiyede bulunuyor” dedi.

Savcılar, “Maxwell’in eylemi şoke edecek derecede saldırgancaydı. O hesap yapan, sofistike ve tehlikeli bir suçluydu” ifadelerini kullandı. 

Maxwell’in avukatları, müvekkillerinin 20 yıldan az hapis cezası alması için çabalıyordu. 

Ghislaine Maxwell, Epstein’in reşit olmayan genç kızlara istismarda bulunduğu seks ağını koordine etmek ve bazı durumlarda cinsel istismarın bir parçası olmakla suçlanıyor.

ABD’li milyarder Jeffrey Epstein, 2019 yılında tutuklu yargılandığı cezaevinde yaşamına son vermişti.