Medya

Fatih Türkmenoğlu yazılarıyla T24’te

Türkmenoğlu’nun ilk yazısı yarın (19 Haziran Pazar) T24 Haftalık’ta

18 Haziran 2022 14:14

Haber Merkezi

Türkiye’nin önde gelen gezi yazarı ve belgeselcilerinden Fatih Türkmenoğlu, T24’ün yazar kadrosuna katıldı.

Yaklaşık 25 yıldır gezi üzerine yazıları ve programlarıyla gazete sayfaları ve ekranlarda olan Türkmenoğlu, her hafta sonu T24 okurları için yazacak. Aynı zamanda klinik psikolog olan Fatih Türkmenoğlu’nun ilk yazısı yarın (19 Haziran Pazar) T24 Haftalık’ta yayımlanacak.

Fatih Türkmenoğlu kimdir?

Fatih Türkmenoğlu İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olduktan sonra New York Üniversitesi’nde ‘işletme diploması’ programını bitirdi. University of Michigan’da bir yıl ‘konuk gazeteci’ olarak seminerler verdi. Northwestern Üniversitesi’nde Ortadoğu bölümünde araştırma yaptı. Kent Üniversitesi’nde ‘klinik psikoloji’ yüksek lisansı yaptı. Çeşitli terapi eğitimleri aldı, almaya da devam ediyor. Gazeteciliğe 1995 yılında Sabah grubunda başladı. Sabah ve Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Aktüel, Esquire, Cosmopolitan dergilerinde gezi, izlenim yazıları yazdı, çok sayıda röportaj yaptı. Kuruluş döneminde ilk özel haber kanalı olarak yayına başlayan NTV’ye geçti. Beş yıl çalıştığı kurumda hazırlayıp sunduğu programlarla ödüller kazandı. İzleyen dönemde geçtiği CNN Türk televizyonunda 13 yıl boyunca gezi programları ve belgeseller hazırladı ve sundu. Milliyet, Cumhuriyet ve Hürriyet Seyahat için yıllarca yazı yazdı. CNN International televizyonu için Türkiye’den uzun süre haber yaptı.

Her Perşembe Saat 4’te”, “Hayat Gezince Güzel”, “Türkiye’de Görülmesi Gereken 101 Yer”, “Amerikan Rüyası Tabirleri”, “Üç Kuruş Fazla Olsun Kırmızı Olsun” adlarıyla beş kitabı yayımlandı. Moderatör, sunucu olarak da çalışan, şirket yöneticileri ve bürokratlara sunum teknikleri ve medya ile ilişkiler konularında danışmanlık yapan ve TedX konuşmacısı olan Türkmenoğlu, uzman klinik psikolog olarak da danışan kabul ediyor. ABD ve Türkiye’de yaşıyor. Evli ve iki kız çocuk babası.