Spor

Fatih Karagümrük 2-2 Başakşehir (Maç sonucu)

19 Mart 2023 17:56

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Fatih Karagümrük ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki mücadele 2-2 tamamlandı.

Başakşehir, 42. dakikada Danijel Aleksic ile öne geçti. Fatih Karagümrük, bu gole 45+4. dakikada Fabio Borini'nin penaltı golüyle karşılık verdi. Karşılaşma uzun süre bu skorla devam ederken Başakşehir, Serdar Gürler'in 90+1'deki golüyle yeniden öne geçti. Fatih Karagümrük bu gole 90+2'de Mbaye Diagne ile karşılık verdi.

Başakşehir, Aleksic'in bu sezon ligde gol attığı 6 karşılaşmada da mağlubiyet yaşamadı. İstanbul ekibi, bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, devre arasındaki itirazlarının ardından kırmızı kart gördü. Başakşehir'i ikinci yarıda kenardan Erdinç Sözer idare etti.

Başakşehir, Süper Lig'de 6 kez Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelirken, bu maçlardan galibiyet çıkartamadı. Başakşehir, rakibine karşı 2 beraberlik alırken, 4 mağlubiyet yaşadı.

Bu sonucun ardından Fatih Karagümrük, ligdeki kaybetmeme serisini 10 maça çıkardı ve kulüp tarihinde ilk kez bu başarıyı yakaladı. Başakşehir'in ligdeki kazanamama serisi de 4 maça çıktı.

Bu sonucun ardından Fatih Karagümrük 31, Başakşehir 41 puana yükseldi.

Fatih Karagümrük, ligin bir sonraki haftasında İstanbulspor deplasmanına gidecek. Başakşehir, sahasında MKE Ankaragücü'nü ağırlayacak.