Spor

Fatih Altaylı: Toplam Türk futbolu, İngiltere'de küme düşen takım etmiyor

"Çim boyayan şirketin işine son vererek futbolu düzeltemezsiniz"

29 Eylül 2023 11:17

Fatih Altaylı, bir federasyonun başarısının yönettiği ve organize ettiği liglerin değeri ile ölçülebildiğini belirterek, "Ve bu değerin oluşmasında federasyon yönetimi kadar olmasa da, o ligin diğer paydaşlarının, medyasının, taraftarlarının da kalitesi ve katkısı önemlidir. Bu değeri belirlemenin tek kriteri o ligin yarattığı değeri ölçmektir. Bu da ligin bileşenlerinin sponsorluk gelirleri, gişe gelirleri ve tabii en somut kriter olarak naklen yayın gelirleridir" diye yazdı.

İngiltere Premier Lig'de geçtiğimiz sezonu son sırada tamamlayan Southampton'ın naklen yayın gelirinin 159 milyon dolar olduğunu kaydeden Altaylı, "Lig sonuncusu olarak küme düşen takımın naklen yayın geliri, Türkiye Süper Ligi’nin toplam naklen yayın gelirlerinin yüzde 60 daha fazlası idi. Toplam Türk futbolu, İngiltere’de küme düşen takım etmiyordu.

Hal bu iken Türkiye’de futbol federasyonlarının başarısını tartışmak abestir. Çim boyayan şirketin işine son vererek futbolu düzeltemezsiniz.

Ama yine üzülmeyin. Baktınız duruma çare bulamıyorsunuz, “Bu bayrak inmeyecek, bu ezan susmayacak” dersiniz" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...