Gündem

Fatih Altaylı: Siz burada milyon dolarlık villanızda keyif çatar, Audi’nizde pudra şekeri çekerken “Bravo Hamas” demek kolay

"Bu saldırının Netenyahu’nun ömrünü uzattığı aşikar"

08 Ekim 2023 13:00

Cumartesi günü Hamas'ın Gazze Şeridi'nden İsrail'e binlerce füze atması ve yüzlerce militanın İsrail'e sızmasına İsrail, Gazze'ye "Demir Kılıçlar Operasyonu"nu başlatarak karşılık verdi. Filistin’in söz konusu saldırısını eleştirdikten sonra gelen tepkilere bugünkü yazısında yanıt veren Gazeteci Fatih Altaylı, “Siz burada milyon dolarlık villanızda keyif çatar, Audi’nizde pudra şekeri çekerken ‘Bravo Hamas’ demek kolay. Nasılsa bedelini siz değil, oradaki binlerce Filistinli ödeyecek.  Siz daha fazla yönetim kurulu üyeliği alın, siz daha fazla din siyaseti yapın diye Filistinli çocuklar ölecek” dedi.

Fatih Altaylı şunları kaydetti:

“Ben ve benim gibi düşünenler bu saldırıyı eleştirince, Türkiye’deki bazı “ahmak” siyasal İslamcılar bize hakaret etmeye başladılar. Oysa bizim ne dediğimiz açık. ‘Bu aptalca saldırı barış umutlarını ortadan kaldırmakla kalmıyor, binlerce Filistinlinin ölümü ile sonuçlanacak bir süreci başlatıyor’ dedik. Bu saldırıdan kazançlı çıkmayacağı kesin olan bir grup var ise bunlar Filistinliler, özellikle de Gazze’de yaşayanlar. Çünkü İsrail, Hamas’ın yayınladığı görüntüler sayesinde hiç olmadığı kadar haklı, hiç olmadığı kadar mağdur görünecek. Geçmişte Müslümanların bayramında Gazze’ye saldırdığı için eleştirilen İsrail, kendi kutsal gününde çocuklarını ve kadınlarını vahşi bir katliama kurban vermiş bir halk olarak anılacak. Ve bedeli çok daha ağır bir şekilde Filistin halkı ödeyecek. Siz burada milyon dolarlık villanızda keyif çatar, Audi’nizde pudra şekeri çekerken ‘Bravo Hamas’ demek kolay. Arap-Acem çekişmesini fark etmeden, evin salonunda, klavye başında taraf olmak kolay. Nasılsa bedelini siz değil, oradaki binlerce Filistinli ödeyecek.  Siz daha fazla yönetim kurulu üyeliği alın, siz daha fazla din siyaseti yapın diye Filistinli çocuklar ölecek.”

Altaylı, “Bu işin en kârlısı ise elbette Netenyahu. Devrilmekte olan Başbakan, şu anda tüm milletin arkasında birleştiği lider haline geldi. Elbette İsrail halkı yaptıklarının bedelini ona bir gün ödetecektir. Ama bu saldırının Netenyahu’nun ömrünü uzattığı da aşikar” görüşünü ifade etti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.