Gündem

Fatih Altaylı: Milyonlarca doları Slovakya’da sahibi olduğu şirketlere aktararak buharlaştıran kayyum, Rıdvan Dilmen'in şirketine 4 milyon TL ödemişti

21 Haziran 2022 11:25

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Erciyes Anadolu Holding'in başına atanan ve 20 milyon euro ile kayıplara karıştığı belirtilen kayyum Ertunç Laçinel'in, Rıdvan Dilmen'in şirketine 4 milyon TL ödediğini yazdı.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Boydaklar'a ait olan ve FETÖ’den el konan Erciyes Anadolu Holding şirketine atanan kayyım yönetiminin CEO'su Ertunç Laçinel'in 20 milyon euroyla kayıplara karıştığını iddia etmişti. 

Konuyu köşesine taşıyan Fatih Altaylı, "Kayyum rezaletlerinin bini bir para, hepsi peş peşe geliyor. Milletin, devletin malına “emin olarak” atanan kayyumlar başına atandıkları şirketleri soyuyor, soğana çeviriyor" dedi. "Her şeye kaim ve muktedir koskoca bir iktidar, el koyduğu şirketleri, belediyeleri yönetecek hırsız olmayan bir tane bile adam bulamıyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir" diyen Altaylı, şunları kaydetti:

"Duyduğum son rezalet Kayseri’den. FETÖ suçlaması ile el koyulan Boydak grubunun başına atanan kayyum, milyonlarca doları Slovakya’da sahibi olduğu şirketlere aktararak buharlaştırmış. Bahse konu miktar yaklaşık 360 milyon TL. Bu bilineni, Eşeleyince kim bilir daha neler çıkar altından. Bilmiyoruz. Bildiklerimiz ise şunlar. Daha önce şirketin fotoğraf çekimleri için kız kardeşine 1 milyon TL ödemişti.

Yine birkaç yıl önce yeni kurdurduğu bir şirketin organizasyonuna sponsorluk için 7 milyon TL, Rıdvan Dilmen’in şirketine 4 milyon TL ödemişti. Dediğim gibi kim bilir daha neler var ve bunlar kayyum. Peki bu inançlı arkadaşlar “kayyum” kelimesinin anlamını biliyor mu acaba! Kayyum, İslam Ansiklopedisi’ne göre Allah’ın 99 sıfatından biri.

Öyle ki, yine aynı kaynağa göre üzerinde Allah’ın kayyum sıfatındaki koruyuculuktan ve her şeye hakim olma gücünden dolayı kayyumun altında yaşayanlar büyük bir rahatlık ve huzur duyarlar.

Ancak bu “Müslüman” kardeşlerimiz Allah’a ait bu sıfata bile zerre saygı duymadıkları için olsa gerek kayyumluğu bile hırsızlığa çevirebiliyorlar."

TIKLAYIN - CHP'li Arık: Erciyes Anadolu Holding'e atanan kayyımın CEO'su 20 milyon Euro'yla kayıp