Gündem

Fatih Altaylı: Eğer bu hilafet talebi "Halife Arap olsun, biz de onun emri altına girelim" anlamında değilse, Ortadoğu’da yeni bir kargaşa ve düzensizliğe davetiyedir

"Belki de amaç Ortadoğu’da kalıcı bir gerilim ortamıdır"

04 Ocak 2024 14:23

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul’daki “Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" adı altında düzenlenen yürüyüşle ilgili “Eğer bu hilafet talebi ‘Halife Arap olsun, biz de onun emri altına girelim’ anlamında değilse, Ortadoğu’da yeni bir kargaşa ve düzensizliğe davetiyedir” değerlendirmesinde bulundu.

Altaylı şu değerlendirmelerde bulundu:

Bugün Türkiye’de “hilafet söylemi” ile ortaya atılmak, Türkiye’nin anayasal düzenine başkaldırmak olduğu gibi, aynı zamanda Türkiye’nin başta Suudi Arabistan olmak üzere, Arap ülkeleri ile yeniden sağlamaya çalıştığı barışın ve ortaklaşmanın sabote edilmesi demektir. Eğer bu hilafet talebi “Halife Arap olsun, biz de onun emri altına girelim” anlamında değilse, Ortadoğu’da yeni bir kargaşa ve düzensizliğe davetiyedir. Ve en belki kimse farkında değil ama Suudi Arabistan ile Türkiye’yi karşı karşıya getirmek amaçlıdır. Bir Süper Kupa finali nedeniyle yeniden bozulan ilişkilerin, çok daha derin bir temelde bozulmasına yol açacak bir taleptir. Ve kim bilir belki de maç ve hilafet çağrıları ortak bir zamanlama ile bu amaca hizmet etmektedir. Belki de amaç Ortadoğu’da kalıcı bir gerilim ortamıdır. Allah tarafından Türkiye’nin devlet aklı bu saçmalığı ciddiye almayacak kadar güçlüdür.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.