Gündem

Fatih Altaylı: Disney CEO'su olsam iktidar sözcülerine şöyle bir mektup yollardım...

Görsel, Fatih Altaylı'nın kendi YouTube hesabından alınmıştır

03 Ağustos 2023 10:45

Gazeteci Fatih Altaylı, Atatürk filmini yayından kaldıran Disney'e iktidardan da tepkiler gelirken, şirketin CEO'su olsaydı AKP yöneticilerine, "Açıkçası tepkiniz bizi çok şaşırttı. Tamam biz Atatürk dizisini Ermeni lobisi yüzünden rafa kaldırdık. Peki, siz Atatürk ilkelerini hangi lobi yüzünden rafa kaldırdınız!" diyebileceğini aktardı. 

Altaylı, şirketin yönetici olsa AKP iktidarına şu mektubu yazacağını aktardı: 

“Sayın ……….

Ülkenizin kurucu lideri, efsanevi asker ve büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yapmış olduğumuz prodüksiyonu şirketimize ait yayın platformunda yayınlamaktan vazgeçmemiz üzerine bizlere yönelik yaptığınız açıklamaları okuduk ve çok şaşırdık.

Evet, dediğiniz gibi biz bu büyük insanın adını taşıyan diziyi yayınlamaktan farklı lobilerin baskısı yüzünden vazgeçmiş olabiliriz.

Ancak bunu yaparken, güvendiğimiz ve cesaret aldığımız gruplardan biri de sizlerdiniz.

Çünkü şirketimizin araştırma grubu, yapmış olduğu saha çalışmalarında sizlerin buna bir tepki göstermeyeceğini, tam aksine muhtemelen destekleyeceğini raporlaştırmıştı.

Sizlerin bugüne kadarki tavrınıza baktığımız zaman diziye konu olan büyük liderle ilgili olarak “iki ayyaş” benzetmesi yaptığınızı, yapmış olduğu devrimleri ortadan kaldırmak için yoğun çaba içinde olduğunuzu, geçmişte vuku bulmuş bazı kalkışmalar nedeniyle kendisini bizzat sizlerin soykırımcı ve katil ilan ettiğinizi, kendisini doğrudan eleştiremediğiniz ya da hakaret edemediğiniz zamanlarda silah ve çalışma arkadaşları üzerinden hakaret ettiğinizi, Atatürk’e ağır hakaretler eden yarı deli ve tam deli şahısları baş tacı ettiğinizi, bunların bazılarının cenazelerini neredeyse devlet töreni ile toprağa verdiğinizi, Atatürk’ün ortadan kaldırmaya çalıştığı ve yabancı istihbarat örgütlerinin aparatı haline gelmiş tarikatlara ve cemaatlere yüz ve yol verdiğinizi anlatan bu rapora güvenerek bu diziyi yayınlamama kararı aldık.

Açıkçası tepkiniz bizi çok şaşırttı. Tamam biz Atatürk dizisini Ermeni lobisi yüzünden rafa kaldırdık. Peki, siz Atatürk ilkelerini hangi lobi yüzünden rafa kaldırdınız!

Açıkçası biz size güveniyorduk. Güvenimizi boşa çıkarttınız.

Saygılar…

Disney CEO”

Emin olun, bu mektubu yazar yollardım.

Ama tabii Disney CEO’su ben olsaydım bu film zaten yayından kaldırılmazdı.

Ve Disney CEO’su ben olsaydım İslam’ın en temel kurallarını ayaklar altına alarak İslamcı olabilenlerin, Atatürk’ün tüm ilkelerini ayaklar altına alarak Atatürkçü olabileceklerini de tahmin ederdim.

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN | Disney'den 'Atatürk' filmi açıklaması: Sinema ve FOX TV'de yayınlanacak

TIKLAYIN - Disney, Atatürk filmi konusunda geri adım attı ve "Çevir kazı yanmasın" dedi

TIKLAYIN | Amerika Ulusal Ermeni Komitesi dizinin iptalini istemişti; Disney+, 'Atatürk' fragmanını bir kez daha paylaştı

TIKLAYIN - Disney'den "Atatürk" dizisiyle ilgili açıklama bekleniyor: "Fidan ve Kalın sürece bizzat müdahil oldu" 

TIKLAYIN - Ankara Politikalar Merkezi'nden Disney'in "Atatürk" dizisi kararının ardından çağrı: Konu gözden geçirilmezse Disney+’ın Türkiye’deki faaliyetine son verilmeli