Gündem

Fatih Altaylı’dan Kılıçdaroğlu’nun Uğur Dündar çıkışına “Alo Holding” hatırlatması

"Bu metinleri kimin yazdığını tahmin edebiliyorum"

13 Nisan 2024 11:33

Gazeteci Fatih Altaylı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini, eleştiren gazeteci Uğur Dündar’a yazdığı mektubundaki sert üslubun “gereksiz” olduğu görüşünü belirttiği yazısında, “Kemal Bey, benzer bir saldırıyı daha önce bana karşı da yaptı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2022 yılında sosyal medya hesabından isim vermeden kendisini eleştiren Fatih Altaylı'ya tepki gösterdiği açıklamasında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde Habertürk Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Fatih Saraç ile arasında geçen ve kamuoyunda "Alo Fatih" olarak bilinen olaya gönderme yapmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun iki yıl önceki söz konusu çıkışını hatırlatan Altaylı, şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu’nun üslubu olmadığı açıkça belli, çirkin bir yanıttı. Şunu da söyleyeyim, bundan ötürü Kemal Bey’e bir kinim, birikmiş bir öfkem yok. Şimdi benzer hatta daha sert bir yanıtı Uğur Dündar’a yönelik yineledi Kılıçdaroğlu. Ben bu yanıtın da Kemal Bey tarafından değil, onu Cumhurbaşkanı adaylığına ikna edenler tarafından kaleme alındığına inanıyorum. Kılıçdaroğlu’nu başta istemediği adaylığa ikna ederler, Kılıçdaroğlu’nu üslubu olmayan bu yanıtlara ikna edenlerdir. Kesin! Ve bu metinleri kimin yazdığını da tahmin edebiliyorum. Zannederim Uğur Dündar da tahmin edebiliyordur. Ve bir zaman yanında çalıştırdığı, yetişmesine, parlamasına katkıda bulunduğu için de bir kez daha hayıflanıyordur.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'ın eleştirilerine sert yanıt

TIKLAYIN - Dündar'dan Kılıçdaroğlu'na: "Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiren makosenli genel başkan" olarak tarih oldunuz!

"Alo Fatih" olayı nedir?

2014 yılının Şubat ayında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan telefon görüşmeleri ile Habertürk Gazetesi ve Habertürk TV'ye yönelik Fatih Saraç'ın aldığı talimatların internette yayınlanması üzerine "ALO Fatih" kavramı oluşmuş ve uzun süre gündemde kalmıştır.

Erdoğan'ın talimatları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısının Habertürk TV'de canlı yayınlanmasının durdurulması isteği ve Habertürk Gazetesi'nin ön sayfasında yer alan Yolanthe Sneijder-Cabau'nun fotoğrafını eleştirmesi yer almıştı.

Habertürk Gazetesi'nin o dönemki Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlar verdiği "Alo Fatih"'in kendisi olmadığını söylemişti.