Gündem

Fatih Altaylı’dan İmamoğlu ve CHP’lilerin sızdırılan videosuna: Bu toplantıya katılmak değil, katılmamak büyük ihanet

"Büyük ihanet, Kılıçdaroğlu’nun yerine daha başarılı olma ihtimali olan bir genel başkan arayışında olmaya denmez"

19 Temmuz 2023 12:13

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP yönetiminden önemli isimlerin gerçekleştirdiği ve ilk 14 dakika 39 saniyelik kısmının sızdırıldığı zoom toplantısıyla ilgili, “Bana sorarsanız bu toplantıya katılmak değil, bu toplantıya katılmamak büyük ihanettir” dedi. 

Söz konusu video, YouTube'da "büyük ihanet" başlığıyla yayınlanmıştı.

Altaylı, şu görüşleri ifade etti:

“Gizli toplantı imiş. Onca siyasetçinin katıldığı toplantının gizlisi mi olur! Zaten imza toplayacaklarını ve Kurultay sürecini yönlendireceklerini konuşuyorlar. Gizli toplantıymış! Nerede yapacaklardı toplantıyı, Ankara Kızılay Meydanı’nda mı, genel merkezin toplantı salonunda mı! Erbakan’a bayrak açıp AK Parti’yi kuran Fazilet Partililer, toplantılarını Necmettin Erbakan’ın evinin salonunda mı yapmışlardı ya da partinin büyük toplantı salonunda mı!

Büyük ihanet, Kılıçdaroğlu’nun yerine daha başarılı olma ihtimali olan bir genel başkan arayışında olmaya denmez. Büyük ihanet, 12 seçim başarısızlığına rağmen türlü ayak oyunları ile CHP’nin başında kalmaya çalışmaktır. Büyük ihanet, seçim sonrası ülke zamlarla, ekonomik krizle yangın yerine dönmüşken muhalif lider olarak tek açıklamayı voleybol milli takımını kutlamak için yapmaktır. Büyük ihanet, ülkenin kurucu partisinden, kurucu liderinin adını, ilke ve ülküsünü silme gayretidir. Büyük ihanet, iktidarı değil, partinin belediye başkanlarını yıpratarak siyaset yapmaktır. Büyük ihanet, Atatürk’süz bile mevcudiyetini sürdürmüş bir partinin, başarısız bir bürokrat eskisi olmadan varlığını sürdüremeyeceğine milleti inandırmaya çalışmaktır. Büyük ihanet, sözde muhalefet lideri adı altında, iktidarın yolunu açmaktır. Bana sorarsanız bu toplantıya katılmak değil, bu toplantıya katılmamak büyük ihanettir. Hem partiye, hem millete, hem de Atatürk’e.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - İmamoğlu başkanlığındaki toplantının videosu sızdırıldı; gündem Kılıçdaroğlu'na karşı Parti Meclisi toplantısı ve olağanüstü kurultay!