Politika

Fatih Altaylı: Anıtkabir'e füze saldırısı fotoğrafına "Bir gün mutlaka" yazan p.ç mi halkı düşmanlığa tahrik ediyor, iktidar politikalarını eleştiren mi?

31 Ekim 2023 10:56

Gazeteci Fatih Altaylı, Antalya'da bir okulda öğretmen Emine Karakaş'ın 100. yıl kutlamasında yaptığı konuşmada iktidarı ve "Türkiye Yüzyılı" söylemini eleştirimesinin ardından gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 

"İktidarın politikalarını eleştirmek, içinde ne olduğu belirsiz bir Türkiye Yüzyılı söylemine katılmamak halkı kin ve düşmanlığa tahrik mi oluyor!" diyen Altaylı, bu durumun "zıvanadan çıkmak" olduğunu dile getirdi. 

Altaylı, Anıtkabir'le ilgili provokatör bir paylaşım atıfta bulunarak şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye’nin en az yüzde 48’i iktidar politikalarını eleştiriyor, bu politikalar değişsin diye sandığa koşuyor. Ne yapacaksınız bir daha sefere?

Muhalefeti toptan 'suçlu' mu ilan edeceksiniz? Muhalif olmayı, iktidarı kayıtsız ve şartsız desteklememeyi kin ve düşmanlık mı ilan edeceksiniz? Milyonları mı tutuklayacaksınız, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyor diye, yoksa sadece gözdağı vermek için bir bölümünü mü?

Peki sorarım size. Sosyal medyada Anıtkabir fotoğrafına füze saldırısı fotoğrafı yayınlayıp altına 'Bir gün mutlaka' yazan p.ç mi halkı kine ve düşmanlığa tahrik ediyor yoksa iktidar politikalarını eleştiren mi?" 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Öğretmen Emine Karakaş, iktidarı eleştirdiği “Türkiye Yüzyılı” konuşması nedeniyle gözaltına alındı