Gündem

Faruk Bildirici’den Ertuğrul Özkök'e: 'Türkiye Türklerindir' logosuyla ilgili konuşmak için Hürriyet'ten ayrılmaya ve bu kadar beklemeye gerek yoktu!

24 Ekim 2022 21:21

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Ertuğrul Özkök'ün "'Türkiye Türklerindir' gazetesinin eski GYY'si, Demirtaş'ın 'anlama kılavuzunu' anlayabilir mi?" başlıklı yazısına ilişkin olarak, "'Türkiye Türklerindir' logosuyla ilgili konuşmak için Hürriyet'ten ayrılmaya ve bu kadar beklemeye gerek yoktu!" dedi.  
 
Ertuğrul Özkök, eşinin adına gönderme yapan 'Tansu'ya Mektuplar' başlığı altında yazdığı ve 'newsletter' olarak paylaştığı yazılarında bugün, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Yeni başlayanlar için: Kürt sorunu nedir?' başlıklı yazısını yorumladı. 

Özkök, "'Türkiye Türklerindir' gazetesinin eski GYY'si, Demirtaş'ın 'anlama kılavuzunu' anlayabilir mi?" başlıklı yazısında, "Özellikle 2000'lerin ilk 10 yılında Hürriyet'in logosunda yazılı o cümleyi kaldırmamız için bize çok baskı yapıldı. Hakaret sınırını aşan yazılar yazıldı hakkımızda. Genel yayın yönetmeni koltuğuna oturduğumda o cümle Hürriyet'in logosunda yazılıydı. 2010 yılında ayrılırken yine orada duruyordu. Yani ben koymadım, ama ben devrettim. 'Türkiye Türklerindir logosunu kaldır' diyenlere verdiğim cevap ise şuydu; 'orada yazılı olan iki kelime Türkiye Cumhuriyeti Anayasası”nın ifadesidir…' Demirtaş'ın yazısını okurken Anayasa'nın işte o maddesi önüme çıktı. Yazının dört paragrafı buna ayrılmıştı. 66'ncı madde şöyle diyor; 'Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür…' Unutmayalım halkın yüzde 92 oyu ile kabul edilmiş ve 40 yıldır yürürlükte olan bir Anayasa bu… Yirmi yıl boyunca bize 'Bu cümleyi gazetenin tepesinden kaldırın' diye baskı yapanların hiç biri bana şu soruyu sormadı; 'Peki bu madde sence doğru mu?' Madem sormadılar cevabını bugün vereyim. Hayır doğru bulmuyorum" ifadelerine yer verdi.   

"'Türkiye Türklerindir" logosuyla ilgili konuşmak için Hürriyet'ten ayrılmaya ve bu kadar beklemeye gerek yoktu!"

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ertuğrul Özkök'e tepki gösterdi. Bildirici, şu ifadeleri kullandı:
 
"'Türkiye Türklerindir" logosuyla ilgili konuşmak için Hürriyet'ten ayrılmaya ve bu kadar beklemeye gerek yoktu! Hürriyet Okur Temsilcisi iken bu logoyla ilgili iki ayrı yazı yazmıştım. 
 
2011'deki ilk yazı: Birinci sayfadaki bayrağın anlamı 
2012'deki ikinci yazı: Ortak paydamız Türkiye"