Dünya

Facebook ve Instagram tüm sahte yapay zeka görsellerini etiketleyecek

07 Şubat 2024 15:50

T24 Dış Haberler

Meta, yapay zeka (AI) araçları tarafından üretilen sahte görüntüleri tespit edebilen ve etiketleyebilen bir teknoloji sunacağını, bu teknolojinin Facebook, Instagram ve Threads platformlarında kullanılacağını açıkladı. 

Meta halihazırda kendi sistemleri tarafından üretilen yapay zeka görüntülerini etiketliyor. Meta, halen geliştirmekte olduğu yeni teknolojinin, sektörün yapay zeka sahteciliğiyle mücadele etmesi için bir "ivme" yaratacağını umduğunu söyledi.

Ancak bir yapay zeka uzmanı BBC'ye bu tür araçların "kolayca atlatılabilir" olduğunu söyledi.

Reuters haber ajansına verilen röportajda, teknolojinin "henüz tam olarak olgunlaşmadığını" ancak şirketin "sektörün geri kalanının takip etmesi için bir ivme ve teşvik duygusu yaratmak" istediği aktarıldı.

 

Maryland Üniversitesi Güvenilir Yapay Zeka Laboratuvarı Direktörü Prof Soheil Feizi, böyle bir sistemi aşmanın kolay olabileceğini öne sürdü.

Feizi BBC'ye verdiği demeçte, "Dedektörlerini, özellikle bazı belirli modeller tarafından üretilen bazı görüntüleri işaretleyebilecek şekilde eğitebilirler. Ancak bu dedektörler görüntülerin üzerine hafif bir işlem uygulanarak kolayca atlatılabilir ve ayrıca yüksek oranda yanlış sonuç verebilirler. Bu yüzden geniş bir uygulama yelpazesi için mümkün olduğunu düşünmüyorum." dedi. 

Meta, üretilen teknolojinin ses ve video için çalışmayacağını kabul etti.