Politika

Ezgi Apartmanı davası: Savcı, Kervan Pastanesi'nin firari sanıkları için kırmızı bülten istedi!

Kervan Pastanesi'nin sahiplerinin avukatı olan avukat Prof. Dr. Ersan Şen'e tepki gösterildi

01 Mart 2024 19:49

6 Şubat depremlerinde 35 kişiye mezar olan Kahramanmaraş'taki Ezgi Apartmanı davasında, bilirkişi raporlarına göre, apartmanın zemin katında kolon kestiği tespit edilen Kervan Pastanesi'nin firari sanıkları hakkında kırmızı bülten çıkarılması talep edildi. Firari sanıkların avukatlığını Prof. Dr. Ersan Şen üstleniyor.  

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre, 6 Şubat depreminde Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasının ilk celsesi, ikinci gününde tanıkların savunmasının ardından avukatların savunmasıyla devam etti.

Ailelerinin avukatlarının beyanları sonrası savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı mütalaada, Kervan Pastanesi'nin sahipleri firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında kırmızı bülten çıkarılması" ve "tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devam etmesi" talebinde bulundu. 

Duruşmaya sanık avukatlarının ifadeleri ile devam ediliyor.

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - "Olursa olsun" cumhuriyeti, imar barışı, firar ve olası kast


Kahramanmaraş’ta depremin ilk saniyelerinde yıkılarak 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasında, zemin kattaki pastane işletmecileri firari Sami Kervancıoğlu (58) ve Mustafa Pekel (48) ile pastanenin tutuklu iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı’nın (52) 876 yıl 6’şar aya kadar, tutuklu fenni mesul Mehmet Tekin’in (60) ve tutuksuz müteahhit Yakup Aktaş’ın (82) 22,5 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması dün başladı. Sanık avukatı olarak duruşmada hazır bulunan avukat Prof. Dr. Ersan Şen'e tepki gösterildi. 

İki gün sürmesi planlanan duruşmada ilk gün müşteki avukatları, sanıklar, sanık avukatları ve müştekiler dinlendi. Sanık avukatları tarafında Av. Ersan Şen, müşteki tarafında Av. Rezan Epözdemir ve Kahramanmaraş Barosu Başkanı M. Burak Gül ve Tutar Yapı Sitesi ile Ekim Apartmanı davalarının avukatları salonda hazır bulundu. Tutuklu iç mimar E. D.’nin savunması sonrası müştekilerin sorularına geçildi. Müştekilerin E.D.’nin açıklamalarında çelişki olduğunu belirtmesi üzerine E.D.’nin avukatı, “Müvekkilimin tanık olarak verdiği ifadeler, şüpheli pozisyonunda ifade vermesiyle geçersiz hale gelmiştir” savunmasını yaptı.

"Ersan Şen neden rahatsız oluyor?"

Başka bir kayıp yakını avukatın "Duruşmanın takip edilmesinden Rezan Epözdemir rahatsız olmuyor da, Ersan Şen neden rahatsız oluyor? Biz rahatsız olmuyoruz. Siz rahatsız oluyorsunuz; çünkü kaçakları savunduğunuz için çekiniyorsunuz" demesiyle sözlü münakaşa yaşandı.

Bunun üzerine duruşmaya ara verildi. Aradan sonra duruşmaya tutuklu E.D.’nin avukatının savunması ile devam edildi.

“Burası televizyon programı değil Ersan Şen”

Sanık mühendis M.T.’nin yönlendirme raporlar hazırlanmasına atıf yaptığı sırada bir müşteki avukatı “Duygusaldır nedeni” yorumunda bulundu. M.T. bu yoruma “Onu ben söyleyemem ama herkesin malumu” yanıtını verdi. Savunması sonrası M.T.’ye sanık avukatı Ersan Şen sorular yöneltti. Şen’in sorularına hem M.T.’nin avukatı hem de müşteki avukatları “Bunlar soru değil yorum” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine sanık avukatı ile Ersan Şen arasındaki tartışma yaşandı. Avukat, Şen’e, “Burası televizyon programı değil Ersan Şen. Duruşma salonundasınız, moderatör eşliğinde yapılan bir tartışma programında değilsiniz. Avukatı olduğunuz firari sanıkları getirin de biz de onlara böyle sorular soralım” dedi. Bunun üzerine Şen, “Kaçakları yakalamaz bizim işimiz değil. Devletin jandarması var, polisi var. Siz her kaçak müvekkilinizi getirip teslim ediyor musunuz” yanıtını verdi.

TIKLAYIN  - Depremde 35 kişinin öldüğü kolonu kesik Ezgi Apartmanı davasında acılı anne: Adalet askıda kalmasın