Gündem

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni: Bu yalan, okur kitlelerinin üzerine boca edildikten sonra, onun aslında dezenformasyon olduğu bilgisi kaç kişiye ulaşabilirdi ki!

"Gençlerin ‘süfli heves’ söylemleriyle aşağılanmayacağı bir cumhuriyet nasıl mümkün olabilir?"

03 Ekim 2022 08:52

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Mersin Mezitli'de bir polis memurunun şehit olduğu saldırıdan sonra iktidara yakın gazetelerin manşetlerinde çıkan haberlerin yalan ve kumpas olduğunun ortaya çıktığını belirterek, "Ama o manşeti atanlar ve tezgahlayanlar açısından maksat hasıl olmuştu. Bu yalan okur kitlelerinin üzerine boca edildikten sonra, onun aslında dezenformasyon olduğu bilgisi kaç kişiye ulaşabilirdi ki!" diye yazdı.

Demokrasilerin ve siyasal rejimlerin, sınıf-güç dengesine göre inşa olduğuna işaret eden Polat, "Emeğin ürettiklerinin adil biçimde paylaşılacağı, güvenle, korkusuz yaşanabilecek, şairlerin aşk şiirlerini parmaklıklar ardında yazmak durumunda kalmayacağı, gençlerin ‘süfli heves’ söylemleriyle aşağılanmayacağı bir cumhuriyet nasıl mümkün olabilir? Kritik bir seçime giderken bu kallavi soru da bir yerde dursun." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...