Ekonomi

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı

Şirketin hisselerinin işleme kapatılması, varlık satışına gidileceği yönünde spekülasyonlara yol açtı

04 Ekim 2021 11:36

Borç krizi içerisindeki Çinli Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong borsasında işeme kapatıldı. Borç krizinin piyasalara yayılacağı endişesi tekrar gündeme geldi.

Sözcü'nün aktardığına göre borç krizi yaşayan Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande’nin ve gayrimenkul yönetim biriminin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatılması şirketin varlıklarını satabileceğine dair piyasalarda spekülasyona neden oldu.

Çin’in bir zamanlar en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olan Evergrande 305 milyar dolar olan borcunu ödeyemediği için ülkenin en büyük yeniden yapılandırmasıyla karşı karşıya kalabilir.

Hong Kong borsası Evergrande ve Evergrande Property Services Group’un hisselerinin işleme kapatılmasına dair bir gerekçe bildirmezken, hisselerin işleme kapatılması konusunda kimin adım attığı kesin değil. Evergrande henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Endişeler yeniden gündemde

Ancak, bu adım varlık satışına gidilebileceği spekülasyonlarına neden olurken, aynı zamanda Evergrande iflas eder ya da tasfiye edilirse piyasalarda krizin Çin’in gayrimenkul sektörüne ya da genel olarak tüm ekonomiye yayılabileceği riskine dair endişeleri tekrar gündeme getirdi.

Çinli gayrimenkul grubu Hopson Development büyük bir satın alım ve muhtemel bir zorunlu çağrı açıklaması beklediğini belirtmesinin ardından hisselerinin işleme kapatıldığını duyurdu.