Gündem

“Ev hapsi” için yaptığı başvuru iki kez reddedilmişti; 80 yaşındaki engelli tutuklu Makbule Özer hastaneye kaldırıldı

9 Mayıs’ta tutuklanan yüzde 51 engelli raporu bulunan 80 yaşındaki Makbule Özer, hastaneye kaldırıldı

02 Ağustos 2022 17:27

Van’ın Edremit ilçesinde “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla yerel mahkemenin verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından 9 Mayıs’ta tutuklanan yüzde 51 engelli raporu bulunan 80 yaşındaki Makbule Özer, hastaneye kaldırıldı. 

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Van T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan diyabet, nefes darlığı ve tansiyon hastası olan 80 yaşındaki Özer, sağlık durumunun ağırlaşması nedeniyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 

80 yaşındaki Makbule Özer için “Cezasının konutta infazı” için yapılan başvuru ise iki kez reddedilmişti. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurulan Özer ile ilgili heyet mayıs ayında  “cezaevinde kalabilir” raporu verilmişti.

Özer, avukatlarıyla ilettiği mesajında şu ifadeleri kullanmıştı: "Yürüyemiyorum ve şu an perişan haldeyim. Burada ölmeyeceğimin garantisi yok. Bir an önce evime gitmek istiyorum. Her an burada ölebilirim. Dört duvar arasındayım, şekerim, nefes darlığım ve tansiyonum var. Yanımdaki arkadaşlar imkanlar dahilinde bana iyi bakıyorlar, yine cezaevi idaresi sürekli beni revire götürüyor ama bu durum böyle devam edemez. Çünkü ben evdeyken bile çocuklarım bana zor bakıyordu. Bunun için bir an önce tahliye edilmek istiyorum.”