Gündem

Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimliği: Hatalı onaylanan tüm hastaların sonuçları sistem üzerinden düzeltildi

29 Mart 2021 16:45

Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimliği, Koronavirüs test sonuçlarında karışıklık yaşanmasına ilişkin bir açıklama yaparak; "Hatalı onaylanan tüm hastaların sonuçları sistem üzerinden 2 saat içerisinde düzeltilmiştir." dedi. 

26 Mart 2021 tarihinde yaşanan PCR test sonuçlarındaki karışıklıkla alakalı hastanenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hastanemiz Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarında 26 Mart 2021 tarihinde çalışılan ve 94 hastayı içeren Covid-19 test işlemi neticesinde, 94 hastanın 7 tanesi pozitif olarak saptanmıştır. Sonuçların onayı işlemi sırasında yaşanan bir sistem hatası sonucu, 94 hastanın sonucunun sisteme pozitif olarak geçtiği tespit edilmiştir. Bunun üzerine hatalı onaylanan tüm hastaların sonuçları sistem üzerinden 2 saat içerisinde düzeltilmiştir. Ayrıca ivedilikle tüm hastalarımıza telefon ile ulaşılmış, konu ile ilgili bilgilendirme tarafımızca yapılmıştır. Herhangi bir hasta mağduriyeti yaşanmamıştır. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır” 

TIKLAYIN: Eskişehir Şehir Hastanesi'nde 90 kişinin Koronavirüs testinin karıştığı iddia edildi