Gündem

AKP’den DEM Parti’ye geçen Ağrı Belediyesi’nin hesaplarına eski yönetimin borçları nedeniyle bloke konuldu

'’Belediyeyi kazanmamızın cezası olarak bunlar yapılıyor’’

29 Nisan 2024 13:16

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den DEM Parti’ye geçen Ağrı Belediyesi hacizle karşı karşıya. AKP'li önceki yönetimin borcu nedeniyle İller Bankası’ndan belediyeye gönderilen paranın olduğu hesaba bloke konuldu. Ayrıca, İŞKUR tarafından belediyeye gönderilen 183 işçi geri çektirilirken, Özel İdare tarafından hibe edilen araçlar da geri alındı. Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Hazal Aras, ‘’Belediyeyi kazanmamızın cezası olarak bunlar yapılıyor’’ dedi.

‘’Belediyeyi kazanmamızın cezası’’

 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den DEM Parti’ye geçen Ağrı Belediyesi’nin hesaplarına eski yönetimin borçları nedeniyle bloke konuldu. Konuyla ilgili T24’e konuşan Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Hazal Aras, ‘’ Her ay düzenli olarak iller bankasından aktarılan ve kamu yararı kararı olan paraların gönderildiği hesaplarımız bloke edildi. Normal şartlarda kamu yararı için kullanılan bu paraya el konulamaz. Ancak belediyeyi kazanmamızın cezası olarak bunlar yapılıyor. Belediyenin iştiraki olan Öz Ağrı İnşaat, Temizlik, Ticaret A.Ş.’nin borcu 9 milyon 451 bin TL. Eski yönetimin borçlarını ödemek için taksitlendirme başvurusunda bulunduk. Sonucu bekliyoruz’’ dedi.

‘’Sayıştay’dan müfettiş talebinde bulunduk’’

Belediyeyi kazandıkları büyük bir enkaz devraldıklarını söyleyen Aras, ‘’Eski yönetim sürecinde belediyeye fazla işçi alınmış. Belediyenin bütçesi halka hizmet için kullanılmamış. Belediye büyük bir borç içerisinde sokulmuş.

Bundan dolayı Sayıştay’dan müfettiş talebinde bulunduk. Sayıştay’dan henüz resmi bir dönüş olmadığı için belediyenin borç miktarını paylaşmadık. Davet edeceğimiz bağımsız denetçilerin incelemesi sonucunda belediyenin borç listesini de paylaşacağız’’ diye konuştu.

'’Özel İdare’nin hibe ettiği araçlar geri çekildi’’

Belediyeyi kazanmalarının ardından birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirten Aras, şunları söyledi:

''İŞKUR tarafından belediyeye gönderilen ve çeşitli birimlerde çalışan 183 işçi geri çekildi. Özel İdare tarafından belediyemize hibe edilen paletli eder geri çekildi. Şu an çöp toplama merkezi halk sağlığını tehdit eden bir durumda. Kanal açma aracımız özel idare tarafından geri çektirildi. 

Bir kentin sorunları oradaki kurumların eşgüdümlü dayanışmasıyla çözülebilir. Biz bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Hamur belediyesi tarafından istenilen iş makinesini gönderdik. Cezaevi tarafından talep edilen alt yapı borularını temin edebilmek için yoğun bir çalışmaya girdik. Önümüze bir sürü engel koyan Özel İdare’nin çöplerini hâlâ topluyoruz. Sorumlu mercilerinden buna uygun tutumda olması gerekiyor. Biz tüm sorunları halkımıza açıkça anlatacağız. Gerekirse seferberlik ilan edeceğiz. Sorunlarımıza yönelik halkımızla çözüm getireceğiz.’’