Dünya

Eski Tayland Başbakanı, cezaevindeki ilk gecesinde hastaneye kaldırıldı

23 Ağustos 2023 11:41

T24 Dış Haberler

Tayland'ın tutuklu eski Başbakanı Thaksin Shinawatra, cezaevindeki ilk gecesinde sağlık sorunlarının yarattığı endişe gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı.

Yerel medya, 74 yaşındaki Thaksin'in cezaevindeki ilk gecesinde yüksek tansiyon ve uykusuzluk yaşadığını belirtti. Salı günü Cezaevleri Müdürlüğü Thaksin'in sağlık kontrollerinde kalp ve akciğer sorunlarının yanı sıra yüksek tansiyon ve omurga problemlerine rastlanıldığını bildirmişti.

Suçlamalardan kaçmak için 15 yıl boyunca kendi kararıyla Singapur'da sürgünde yaşayan Thaksin, salı günü Bangkok'a dönerek yetkililere teslim oldu. Tayland siyasetinin en etkili isimlerinden olan Thaksin 2006 yılında bir darbe ile devrilmiş ve katılmadığı dava sürecinde yozlaşmadan suçlu bulunmuştu. Thaksin kararın arkasında siyasi gerekçeler olduğunu savunuyor. 

Salı günü Thaksin'in cezaevinin revir koğuşunda tutulduğu bildirilmişti, ancak ilerleyen saatlerde hastaneye kaldırılmıştı. 

Yetkililer, Reuters'a yaptıkları açıklamada revirde gerekli müdahaleyi yapacak doktor ve ekipman bulunmadığı için böyle bir karar alındığını bildirdi.